Yeşil Sol Parti Bazarcix’ta: Mücadelemiz kazansın diye bize oy verin

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Bazarcix’ta depremzedelere seslendi: Buradayız, gençlerle, kadınlarla sizlerle değiştireceğiz

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Mereş’in Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Bazarcix ilçe binası olarak kullanılan konteynırın önünde yapılan buluşmaya, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Mereş milletvekili adayları Hüseyin Eroğlu, Ayşegül Demiroğlu ve çok sayıda kişi katıldı

Adaylar tanıtıldı

Buluşmada konuşan Yeşil Sol Parti Mereş adayı Hüseyin Eroğlu, 15 Mayıs’ta en iyi bayramın yaşanacağını ifade ederken, vekil adayı Ayşegül Demiroğlu ise, 22 yıllık AKP iktidarının kadın katliamlarında yaşanan cezasızlığa değindi. Bu cezasızlık politikalarının gençlerle değişeceğine vurgu yapan Demiroğlu, 14 Mayıs’ta halka sandığa gitme çağrısı yaparak, Yeşil Sol Parti’nin gençlerin ve kadınların partisi olduğunu söyledi.

‘Bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol Parti’ye’

Seçmenlere Kürtçe seslenen DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, depremin insanları öldürmediğini, insanları ihmaller ve “faşist” zihniyetlerin öldürdüğünü kaydetti.

14 Mayıs seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığına dikkat çeken Öztürk, “Tek adam rejimine karşı bir seçime gidiyoruz. 14 Mayıs bizler açısından tarihi bir gündür. Bu katilerle yüz yüze geleceğiniz yer sandıklardır. Bu diktatörü, zalimi gönderebilmek adına Emek ve Özgürlük ittifakı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğimizi ilan ettik. Bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol Parti’ye diyoruz. Biz üçüncü yoluz, onurlu barışın mücadelesi veren Yeşil Sol Parti’yiz. Yeşil Sol Parti’nin etkili olması için 100 vekil çıkarması gerekiyor” diye konuştu.

Uçar halka seslendi

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar da, 6 Şubat depreminde Bazarcix’a ölümü reva gören iktidara karşı halkın iradesinin ortaya çıktığını dile getirerek, “Bu acıyı yaşamayan tek kişi iktidarın kendisidir. Tek adam rejiminin sözcüleri açıklama yapıyor, ‘Bayrama kadar tek bir enkaz kalkmayacak’ diye ama enkazları görüyoruz. Bayrama kadar kaldıranlara sözümüz olsun; gelin görün burayı ama burada yeni yaşamı inşa etmeye dönük bir irade var. İlk günden bu yana masa başında OHAL ilan eden bir akıl gördük. Ama depremin ilk gününden bu yana halklarımızın yanında olanları da gördük. Yeşil Sol Parti olarak yeni bir yaşamı inşa etmek için ilk gününden bu yana buradayız” ifadelerini kullandı.

 ‘Silopi Belediyesi yardıma koştu’

Uçar,  sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk gününden itibaren Silopi belediyesi hiç eksik olmadı. Kayyım rejimine karşı daha güçlü çıkacağız. Yeni yaşamı kuran sizlere teşekkür ederim. Bu irade seçimde onlara kaybettirecek kimsenin şüphesi olmasın. Seçimin kendisini darbe olarak nitelendiriyor, tek adamın sözcüleri. Şimdi sandığa gidip oy kullanmak en doğal hakkımız. Ey iktidar bu seçimi belirleyen ve her şeyi elinde bulunduran sen değil misin? Neyden korkuyorsun ama doğru bizim irademizden korkuyorlar. İnsanlar açken İHA ve SİHA üretimini söylüyorlar. Bize bu hayatı reva görüyorlar ama kazanacağız. Bu iktidar toplum karşısında olan herkese söz verdi o yüzden kazanmak istiyorlar. Ama biz sizinle söz verdik. Buradayız, gençlerle, kadınlarla sizlerle değiştireceğiz. Milletvekili sayısından öte orada ne yapacağımızı belirttik. Halkların, kadınların, emekçilerin Türkiye’de eşit bir yaşam kurmak mümkün.

Oylar Yeşil Sol’a

Sevgili kadınlar, genç kadınlar, mücadelenin bugün gelmesinde sizlerin de çok değerli emeği var. Biz eşbaşkanlık sistemi dedik, mevcut iktidar ne kadar kadın düşmanı politikalar yürüttüyse o kadar kadınlarla birlikte sokakta, mecliste olduk. Kadınlar kazanırsa toplum kazanır dedik ve aynen öyle oldu. Bu depremde en büyük sorumluğu kadınlar aldı ve hayatı kadınlarla birlikte yeni yaşamı inşa ettik. Kadın düşmanı politikaları karşısında alanları terk etmedik ve AKP iktidarını birlikte gerilettik. Öyle ki Cumhurbaşkanı ittifakı seçimlere giderken genişleme ihtiyacı duydu. Biri Kürt düşmanı, biri kadın düşmanı ittifak. Bu durum kendisi bile iktidarının kaybetme eşiğinde olduğunu gösteriyor o zaman şimdiye kadar yürüttüğümüz mücadele kazansın diye her birimiz sandığa ve oylar Yeşil Sol’a. Hepimizin yolu açık olsun”.

MEREŞ

 

#Yeşil #Sol #Parti #Bazarcixta #Mücadelemiz #kazansın #diye #bize #verin

EN SON EKLENENLER