Sancar: Halk ırkçılığa 14 Mayıs’ta cevap verecek

Yeşil Sol Parti’nin Erdîş mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ‘Bu iktidar Kürt düşmanlığı ile ayakta kalıyor. Buna en güçlü cevabı Kürt halkı, onurlu mücadelesiyle veriyor. Ve onları 14 Mayıs’ta sandığa gömecektir’ dedi

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere 10 gün kalırken, Yeşil Sol Parti de çalışmalarına hız verdi. Bu amaçla Wan’ın Erdîş (Erciş) ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla miting düzenlendi.

Halk gereken cevabı verecektir

Kent merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Fener Alayı alanında düzenlenen mitingde, “Ya onurlu bir barış ya görkemli bir direniş” ve “Ne olursa olsun son muhteşem olacak” dövizleri açıldı. Gençler ve kadınların yoğunlukta olduğu mitingte sık sık “Bijî serok Apo”, “Jin, jiyan, azadî” ve “Bê serok jiyan nabe” sloganları yükselirken, açılış konuşmasını yapan Yeşil Sol Parti Wan İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, ” Bu mücadelenin önünde artık hiçbir güç duramayacaktır. Erciş halkı seçimde herkese gereken dersi verecektir” dedi.

Kürtlerin özgürlük yılı olacak

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Menican Gülmez de , tüm baskılara rağmen halkın boyun eğmediğini vurguladı. Gülmez, “Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak. Kürtlerin birliği Saray’ın zulmünü yenecek. Bu yüzyıl Kürtlerin özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacaktır” diye konuştu.

Halk yoksulluğu reva gördüler

Son olarak konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, “Bu yıl iki deprem daha yaşadık ve bir felakete dönüştü. Bu felaketin sorumlusu AKP-MHP iktidarıdır. Bu yolsuzluk düzenini bu iktidar kurdu. Depremden sonra insanları enkaz altında çıkaracak yardımları ulaştırmadılar ve insanlar hayatlarını kaybettiler. Şimdi bu iktidar çıkmış ‘bir yıl içerisinde tüm konutları inşa edeceğiz’ diyor. Wan’da 13 yıldır yapmadınız şimdi mi yapacaksınız? Bu iktidar halkı yoksulluğa reva görüyor. Çünkü halkı değil, kendi sarayını ve yandaşını düşünüyor. Giderken aynı zamanda Kürt oldukları için ırkçıların saldırılarına maruz kalıyorlar. Daha dün Kadıköy’de bir gencimiz Kürtçe şarkı söylediği ve partimiz üyesi olduğu için ırkçı bir saldırıyla katledildi” diye konuştu.

Irkçılığa dur diyeceğiz

Irkçılığa ve Kürt düşmanlığına “dur” diyeceklerini kaydeden Sancar, “Bu iktidar Kürt düşmanlığı ile ayakta kalıyor. Halkı ayrıştırıyor, düşmanlığı derinleştiriyor. Tek dertleri saltanatlarını sürdürmektir. Buna en güçlü cevabı Kürt halkı, onurlu mücadelesiyle veriyor. Ve onları 14 Mayıs’ta sandığa gömecektir. Hep birlikte mücadelede kenetlenmeliyiz. Kimliğimizi tanımayan bu iktidara mutlaka son vermeliyiz” çağrısı yaptı.

Sancar, “Demokrasiyi ve barışı biz getireceğiz. Onun için Meclise en yüksek temsilyette girmemizi sağlamanız gerekiyor. İnanıyoruz mutlaka başaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından miting, müzik dinletisi ile devam etti.

WAN

#Sancar #Halk #ırkçılığa #Mayısta #cevap #verecek

EN SON EKLENENLER