Acele kamulaştırmaya karşı dava: Deprem yıkmadı, kamu gücüyle el konuluyor

Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde şehir hastanesi yapımı için 61 parselin acele kamulaştırılması kararına karşı bir yurttaş kararın durdurulması ve iptali için Danıştay’da dava açtı

Mereş (Maraş) merkezli 6 Şubat’ta peş peşe yaşanan depremlerde 11 kent etkilenirken, geçtiğimiz haftalarda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı deprem kentlerinde kamulaştırma kararı alındı.

O kentlerden biri olan Hatay’da kentin Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde de 13 Nisan’da 61 adet parselin şehir hastanesi yapılması amacıyla acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kararın hukuka aykırı olduğunu belirten yurttaşlardan Seyran Ateş, yürütmenin durdurulması ve iptali için Danıştay’da dava açtı.

Deprem yıkmadı, kamu el koyacak

Dava dilekçesinde, bahse konu kamulaştırma kararı verilen alanların depremde hasar görmediği ve alanda zeytincilik, seracılık ve meyvecilik gibi tarımsal faaliyetler, küçük ve büyükbaş hayvancılığın yapıldığı hatırlatılarak, “Depremin yıkamadığı evleri bu sefer kamu gücünü kullanarak idare yıkacaktır. Bu durum da mahalleli açısından depremden daha fazla bir yıkıma ve hayal kırıklığına yol açacaktır ve devlete/kamu otoritelerine olan güveni zedeleyecektir” denildi.

Karar iptal edilsin

Acele kamulaştırma işleminin açıkça hukuka aykırı olduğu kaydedilen dilekçede, dava sonucuna kadar yürütmenin durdurulmasına ve akabinde esasa ilişkin inceleme yapılarak iptaline karar verilmesi talep edildi.

HATAY

#Acele #kamulaştırmaya #karşı #dava #Deprem #yıkmadı #kamu #gücüyle #konuluyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER