Bursa’da coşkulu Yeşil Sol mitingi: Soygun düzenini sandığa gömeceğiz

Yeşil Sol Parti’nin Bursa’da binlerce kişinin coşkulu katılımı ile gerçekleştirdiği mitingde konuşan aday Cengiz Çiçek, ‘Bu ülkede kim tek dil, tek bayrak, tek din diyorsa, o teki kaldırın altından çok fazla pislik çıkar. Bu tekçi anlayışa karşı ikinci yüzyılda demokratik cumhuriyeti kuracağız’ dedi

Yeşiller ve Gelecek Sol Partisi (Yeşil Sol Parti), “Yeşil Bursa Yeşil Sol ile buluşuyor” şiarıyla Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bulunan Merinos Parkı’nda miting gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, İstanbul milletvekili adayı Cengiz Çiçek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ve Başak Demirtaş’ın katıldığı mitingde yüzlerce kişi bir araya geldi.

Yeşil Sol Parti bayraklarıyla alanı donatan kitle, Kurmancî stranlar eşliğinde coşkularını yansıtıyor. Her kesimin katıldığı mitingde, halklar tüm coşkuları ile 14 Mayıs’ta AKP-MHP iktidarını göndereceğinin mesajını verdi.

Miting alanından İmralı’ya selam

Öte yandan mitinge damga vuran gündemlerden biri de 24 yıldır İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağırlaştırılmış tecrit koşulları altında tutulan ve 25 aydır hiçbir haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüydü. Bursa halkı, her fırsatta İmralı Adası’nda tutulan PKK Lideri’ni selamlayarak “Bijî Serok Apo” sloganı attı. Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlük talebini haykıran binler, miting boyunca İmralı’ya selam gönderdi.

‘Beyaz toros’ ittifakına son vereceğiz’

Mitingde ilk olarak konuşan milletvekili adayı Necdet İpekyüz, kitleyi Kürtçe ve Türkçe selamladı. Barış ve demokrasi için bir mutluluk hikayesini ilmek ilmek örmek için yola çıktıklarının mesajın veren İpekyüz, “Buradayız ve birlikte değiştireceğiz. Bir hayalimiz var, emeğin kutsandığı, hiç kimsenin kendisini öteki görmediği, kadınların katledilmediği, çocukların taciz, istismar edilmediği, yoksulluğun, açlığın kol gezmediği, umudun, hayalin coşkusunu yaşamak için burada karşınızdayız. Ve bu yolculuğumuzun tuzu, biberi, tadı sizsiniz” dedi.

14 Mayıs’ta, “harami saltanatını” göndereceklerini vurgulayan İpekyüz, “Gece gündüz bizi televizyonlarda konuşanlar, ‘siz kimsiniz’ diyenler baksınlar, buradayız. 21 yıldır iktidardalar. Yaşadıklarımızın hepsi bitti. Hepimiz 14 Mayıs’ta hesap soracağız. Yıllardır bu harami saltanatını sürdürüyorlar. ‘Gidin’ diyenlere biz buradayız, em li virin diyoruz. Tutsak edilen bütün yoldaşlarımızı 15 Mayıs’ta özgür kılacağız. Tek tek bunları göndereceğiz. 14 Mayıs’ta oyumuz Yeşil Sol’a. Bize tecridi reva görenlere, tecridi kaldırıp özgürlüğü getireceğiz. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız. Bu ‘beyaz toros’ ittifakına son vereceğiz” diye belirtti.

Daha sonra tutuklu siyasetçilerin isimleri tek tek sahneden anons edildi. Bu esnada ise binler hep bir ağızdan “burada” diye haykırdı.

‘Yok edilen kadın kazanımlarını tek tek geri getireceğiz’

Ardından konuşan milletvekili adayı Ceylan Erol Erdoğan, “Beklentimiz yüksek çünkü biz kadınlar cinsiyet eşitliği için çok mücadele verdik” diyerek, sözlerine başladı. Kadınların kazanımlarıyla yok edilmek istenen haklarını tek tek geri getireceklerinin altını çizen Erdoğan, “Biz kadınlar büyük emeklerle ilmek ilmek ördüğümüz ve bir gecede elimizden alınan İstanbul Sözleşmesi’ni geri getireceğiz. Eşit işe eşit ücret diyeceğiz. Yine biz kadınlar, kadın katliamlarının önünü açan bu zihniyete büyük kaybettireceğiz. Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak, Şule Çet, Deniz Poyraz, Hande Kader, Taybet ana için kazanmak zorundayız. Biz kadınlar türbanımızla, mini eteğimizle, ojeli tırnaklarımızla, nasırlı parmaklarımızla iktidara yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Bizler ise Hasankeyf’te sular altında kalan tarih, Bursa’da Yeşil’iz

Ardından konuşan İstanbul milletvekilli adayı Cengiz Çiçek, “Selam olsun ‘jin jiyan azadî’ diyerek yüz yılımızı kadın yüz yılı yapan kadın yoldaşlara. Ve selam olsun günümüz nemrutlarına karşı direnen Kürt halkına” sözleriyle binleri selamladı. Bayraklarını sallayan kitleye seslenen Çiçek,“14 Mayıs’a kadar bayraklarımız inmeyecek” dedi. Demokratik dönüşüm, hakları ve özgürlükleri için yıllardır mücadele yürüttüklerini dile getiren Cengiz, “Onlar kim biliyor musunuz, domuz bağı katliamıyla insanları katleden 71 yaşındaki Hizbullahçıyı cezaevinden ‘sağlık gerekçesiyle’ salıverenler. Bizler kimiz biliyor musunuz, 84 yaşında ağır hasta mahpus olan, hastalıklarına rağmen cezaevinde tutulan 84 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’ız. Onlar 5’li çete, bizler ise Hasankeyf’te sular altında kalan tarih, Bursa’da Yeşil’iz. Onlar spora, futbola ırkçılığı, milliyetçiliği bulaştıranlar. Bizler ise spor barıştır, kardeşliktir diyen Amedspor’uz. Onlar 14 Mayıs’ta fişi çekilecek ampul, bizler ise kökleri binyıllar öncesine dayanan ağacız, geleceği kuranlarız, bu ülkeyi özgürleştirecek olanlarız. Hepinize selam olsun, bu mücadele kutlu olsun” sözleriyle seslendi.

‘Soygun düzenini sandığa gömeceğiz’

Çiçek, devamında “Bu ülkede kim tek dil, tek bayrak, tek din diyorsa, o teki kaldırın altından çok fazla pislik çıkar. Bu tekçi anlayışa karşı ikinci yüzyılda demokratik cumhuriyeti kuracağız. Çünkü zaman doğru zaman. Şimdiden Bursa’daki seçim sonuçlarını buradaki atmosfer gösteriyor. Onlar patates soğana yenilecek. Kürt sorununun demokratik çözümü için, kadın özgürlüğü için, yeşilin, doğanın hakkı için, emekçinin, işçinin hakkı için, özgür geleceğimiz için, İmralı tecridini parçalamak için ne diyoruz” diye sordu. Kitle ise soruya hep bir ağızdan “Disa em” diye haykırarak “Bijî Serok Apo” sloganı attı.

Daha sonra Başak Demirtaş kitleyi selamladı.HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne’den selamlarını getirdiğini belirtti.

Miting, konuşmalarla devam ediyor.

HABER MERKEZİ

#Bursada #coşkulu #Yeşil #Sol #mitingi #Soygun #düzenini #sandığa #gömeceğiz

EN SON EKLENENLER