Îdir’de halklar bir arada: Hedefimiz 2 vekil

İktidarın tüm provokasyonlarına rağmen Kürt, Türk, Azeri, Terekeme halkların bir arada yaşadığı Îdir’de AKP seçmeni bile iktidardan rahatsız. Kentte Yeşil Sol Parti’nin hedefi Meclis’e 2 milletvekili göndermek

14 Mayıs seçimlerine 6 gün kaldı. İktidar sahada ırkçı saldırılara hız verirken, siyasi partiler se seçim çalışmalarına devam ediyor. İktidarın tüm provokasyonların rağmen halkların bir arada yaşadığı kentlerden biri olan Îdir’de (Iğdır) de Kürt, Türk, Azeri, Terekemeler iktidara “dur” demeye hazırlanıyor.

Hedef iki milletvekili

Kentte 14 Mayıs’ta 133 bin 683 seçmen sandık başına gidecek. 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde bir milletvekilini Meclis’e gönderen Halkların Demokratik Partisi (HDP), 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti ile hem oylarını katlamayı hem de Meclis’e iki milletvekili çıkarma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim günü halı sandığa taşıyacağız

Çalışmalara dair bilgi veren Yeşil Sol Parti Îdir İl Örgütü Bilgi İşlem Sorumlusu Sedat Bulgay, işsizlik nedeniyle kent dışında çalışan tüm seçmenlere ulaşmaya çalışarak, seçim günü kente getirme çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Bulgay, “Özellikle tarım ve hayvancılık bakımından bu mevsimlerde ister istemez çok fazla göç veriyoruz. Bu nedenle Agirî, Qers, Erdexan ve Bayburt’a kadar ayrı bir çalışma içerisindeyiz. İrtibata geçebildiklerimizin bilgilerini alıyoruz ve seçim günü oylarını kullanabilmeleri için arabalar ayarlıyoruz” diye paylaştı.

AKP tabanı bile rahatsız

Kentte mahalle çalışmalarına da hız verdiklerini aktaran Bulgay, seçim çalışmaları sırasında halkın Yeşil Sol Parti’ye büyük bir ilgi gösterdiğini kaydetti. Halkın değişimden yana olduğunu ifade eden Bulgay, yurttaşların seçim gününü “dört gözle” beklediğini söyledi. Bulgay, “Durum öyle bir noktaya geldi ki AKP seçmeni bile iktidara öfkeli. Mahalle çalışmalarında halkın iktidar öfkesine sıkça rastlıyoruz. Bizler halktan alacağımız güç ve destekle bu seçimlerde en az 100 milletvekili ile Meclis’te olacağız” şeklinde konuştu.

Sandıklara sahip çıkın

Seçim güvenliği konusunda da eğitim çalışmaları verdiklerini ve halkı bilgilendirmeye devam ettiklerini ifade eden Bulgay, “İnanılmaz bir müşahit başvurusu var. Bütün sandıklarda müşahit bulundurmaya çalışıyoruz. Mahalleli ile konuşuyoruz ve sandıklara sahip çıkın uyarısı yapıyoruz. Yani biz o torbalar okula girdiği dakikadan YSK’ye ulaştığı ana kadar sürekli takipçisi olacağız. Her mahalle çalışmamızda kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı demeden herkese seçim güvenliği konusunda uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

IDîR

#Îdirde #halklar #bir #arada #Hedefimiz #vekil

EN SON EKLENENLER