Temelli Çewlîg’den seslendi: Bizden faşistlere oy yok

Çewlîg’de halka seslenen Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli ‘Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Asla oyumuzu sandığımızı terk etmeyeceğiz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Çewlîg’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya, HDP Wan Milletvekili Sezai Temelli, Çewlîg Milletvekili Erdal Aydemir, Yeşil Sol Parti Çewlîg milletvekili adayları Cemille Turhallı Balsak, Ömer Faruk Hülakü ve Faruk Aris konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmalardan önce Avrupa’daki Kürt sanatçılardan ve Kürt siyasetçi İdris Baluken’in mektubu okundu.

Tek yol Yeşil Sol

Açılış konuşmasını yapan HDP Çewlîg Milletvekili Erdal Aydemir, “Yeşil Sol Parti’yi ne kadar güçlü Meclis’e gönderirsek, Kürt sorununun çözümüne o kadar katkı sunarız. Daha fazla canlar yitmesin, daha fazla insanlarımız cezaevine girmesin. Bingöl halkı bizi hiç yalnız bırakmadı, bırakmayacaktır” şeklinde konuştu.

Bu sırada miting alanından “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganları yükseldi. Miting sırasında başlayan yağmura rağmen kitle alanı terk etmedi. Yağmurlu havada sloganlar ve alkış tutmaya devam eden kitle, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Daha sonra konuşa Cemile Turhallı Balsak, “Kimse bu topraklara hükmedemedi. İskender bile bu topraklara hükmedemedi. Çünkü bu topraklarda Kürdün dikenli kengeri yetişir. Siz de bu toprakların çocuklarısınız. Çewlîg’i Yeşil Sol’a boyamaya hazır mısınız? O zaman ormanlarımız daha çok gürleşecek. İşte o zaman kendi topraklarımızın sahibi olacağız. Özgür yarınlar yakındır, yarınlar bizimdir. Jin, jiyan, azadî”  diye belirtti.

Vekil adayı Ömer Faruk Hülakü de, yağan yağmura dikkati çekerek, “Bu yağmura rağmen alanı terk etmediniz, bu umudumuzu daha da arttırdı. Yeşil Sol Parti olarak tarafsız bağımsız bir yargı diyoruz, özgür bir anayasa diyoruz. 1921 anayasayı ile Kürtlerin dili ve kendileri yok sayıldı. İkinci yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak. Bu seçim sadece bizim için değil, onlar için de önemli. Korkmadık, korkmayacağız yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.” dedi.

“Bu seçimde ya demokrasi kazanacak ya da faşizm kazanacak” diyen vekil adayı Faruk Aris ise, “Bu seçimde demokrasi ve Yeşil Sol kazanacak. Bu seçimi büyük zafere çevireceğiz. AKP’yi Bingöl’de sandığa gömeceğiz. O sandıkları boş göndereceğiz. Bu işi aile saltanatına çevirmeye çalışıyorlar ama Çewlîg halkı buna izin vermeyecek” diye belirtti.

Temelli konuştu

Son olarak konuşan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı ve Wan Milletvekili Sezai Temelli, halkı Kürtçe selamladı. Temelli, 14 Mayıs seçimlerine işaret ederek, “Bildiğiniz gibi Pazar günü bir kader seçimi var. Bu kader günü hep birlikte geleceğimize sahip çıkacağız. Pazar günü öncelikle tek adamı devireceğiz. Bizden faşistlere oy yok. Oyumuzu Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Biz değiştireceğiz. İkinci oyumuz partimize. Bizim hep beraber kurduğumuz çatısı altında birleştiğimiz Yeşil Sol Parti’ye hep birlikte oylarımızı vereceğiz” dedi.

Darbe söylemi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçimlere ilişkin kullandığı “darbe” söylemlerine de değinen Temelli, “Seçimlere diyor ki ‘siyasi darbedir’, biz kazanamazsak siyasi darbe olacakmış. Darbeyi en iyi siz bilirsiniz, çünkü sizler darbecisiniz. Sizin darbeci olduğunuzu kayyumlardan biliyoruz. Darbeci olan sizsiniz. O yüzden sandıklarımıza sahip çıkacağız. Asla oyumuzu sandığımızı terk etmeyeceğiz. Oyumuzun peşinde olacağız. Çünkü biliyoruz ki bunlar çalarlar. Oyumuz kaderimizdir. Çok ciddi sorunlarımız var başımızdaki iktidar yolsuzluktan, talandan her türlü kirlilikten besleniyor, biz bunu kabul etmiyoruz. Şimdi bunu değiştirme zamanı. Asla taviz vermeyeceğiz. Bugünler bizim için hepimiz için güzel günlerdir. Hepimizin yolu açık olsun” diye konuştu.

Buluşma halaylar, “Jin, jiyan,azadi” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla son buldu.

HABER MERKEZİ

#Temelli #Çewlîgden #seslendi #Bizden #faşistlere #yok

EN SON EKLENENLER