AB’den İstanbul Sözleşmesi’ni uygulama kararı

AB aldığı yeni kararla İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya hazırlanıyor. Alınan karar sözleşmeyi ret eden ülkeleri de kapsayacak

AKP iktidarının kadınların kazanımlarına yönelik saldırılar kapsamında geçtiğimiz 1 Temmuz’da İstanbul Sözleşmesi’nin çekilmesinin ardından kadınların tepkileri sürerken Avrupa Birliği’nin (AB) aldığı karar birçok ülkeyi bağlayacak gibi.

Ret eden ülkeleri de kapsayacak

AB, daha önce imzaladığı ancak henüz resmi olarak onaylanmadığı, kadına yönelik şiddet ile aile içi şiddetin önlenmesine yönelik İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya hazırlanıyor. Böylece uygulamayı reddeden Macaristan ve Slovakya gibi muhafazakar AB üyesi ülkeler için de geçerli olacak.

Oy çokluğu ile kabul edildi

Avrupa Parlamentosu, özellikle LGBTİ+ haklarını gerekçe gösteren bazı muhafazakar hükümetlerin karşı çıktığı İstanbul Sözleşmesi’nin birlik genelinde uygulanmasını kabul etti. Çarşamba günü yapılan oylamada AB ülkelerinin büyük çoğunluğu, İstanbul Sözleşmesi’nin, birlik genelinde uygulanmasına destek verdi.

Parlamentodaki oylamada 464 milletvekili lehte, 81 milletvekili de aleyhte oy kullandı. Oylamada 45 üye ise çekimser kaldı.

DIŞ HABERLER

#ABden #İstanbul #Sözleşmesini #uygulama #kararı

EN SON EKLENENLER