TRT ve Turkcell’de seçim ‘hazırlıkları’: Personel eve gönderiliyor

GSM şirketi Turkcell, seçim gecesi için personeline ‘teknik altyapı çalışmaları’ gerekçesiyle işe gelmemeleri için mesaj atarken, TRT’nin ise personeline izin verdiği belirtildi

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere son iki gün kalırken, bir yandan partilerin son propaganda çalışmaları devam ediyor. İktidarın daha önceki seçimlerde ortaya çıkan yolsuzluk ve usulsüzlükleri endişe yaratsa da partiler sandık güvenliği için önlemlerini arttırırken, Turkcell GSM şirketi çalışanlarına seçim günü için “teknik” bir gerekçe ile işe gelmeme mesajı atarken, benzer ve dikkat çekici uygulama da TRT tarafından yapıldı.

Girişler olmayacak

Telefon operatörü Turkcell’in 12-15 Mayıs arasında İstanbul’daki merkez çalışanlarına mesaj atarak, seçim gecesi “teknik altyapı çalışmaları” nedeniyle plaza ve ofislere giriş yapılamayacağını bildirdi.

VPN bağlantısı da olmayacak

Gazeteci Alican Uludağ sanal medya hesabından paylaşılan bilgiye göre, çalışanların VPN’le de bilgisayarlara bağlanamayacağı belirtilirken, Turkcell yönetiminden çalışanlara yollanan mesajda şu ifadelere yer verildi: “Değerli arkadaşlar. 12 Mayıs Cuma akşamı 21.00’dan 15 Mayıs Pazartesi günü 06.00’ya kadar tüm plazalarımızda yapılacak olan teknik alt yapı çalışmaları nedeniyle zorunlu haller dışında plaza ve ofislerimize giriş olmayacaktır. İlgili tarihlerde VPN bağlantısı da yapılamayacaktır.”

Taşçı TRT’ye soru yöneltti

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı ise, manipülasyon iddiaları üzerine görüşmek istediği TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’nın, İletişim Başkanlığı’ndan izin alamadığı için kendisine randevu vermediğini belirterek, söz konusu iddialara dair sanal medya hesabı Twitter üzerinden sorular sordu.

Ne saklanıyor?

Taşçı, seçim günü yapılacak yayınlarda TRT’de görevli tüm personelin yeni bir güvenlik soruşturmasına tabi tutulduğunu belirterek, bunun nedenlerini sordu. Ayrıca, seçimin yapılacağı 14 Mayıs ve bir sonraki gün olan 15 Mayıs’ta personele izinli olduğuna dair telefon açıldığını aktaran Taşçı, “Seçimin yapılacağı pazar günü ile seçimi takip eden pazartesi günü normal mesaisi veya nöbeti olan kimi personelin insan kaynakları tarafından telefonla aranarak işe gelmemeleri talimatı verildiğini öğrendik. Bu uygulamaya neden gereksinim duyuldu? Neyi görmeleri istenmiyor?” diye sordu.

‘Paralel yapı burada mı oluşturuldu?’

İletişim Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı personellerinin TRT’de görevlendirildiklerine dikkat çeken Taşçı, “Bunlar arasında seçim günü mesai yapacak olan var mıdır? Sn. Muharrem Erkek’in İçişleri Bakanlığı için işaret ettiği gibi bir ‘paralel yapı’ da burada mı oluşturuluyor?” dedi.

‘Yeni’ ekipler neden ihtiyaç oldu?

Taşçı, Ocak ayından bugüne kurum TRT bünyesine katılan 700’ü aşkın yeni personelden kaçı seçim yayınlarında görevlendirildiğini de sorarak, “Yurdun her yerinde yerleşik onlarca tecrübeli kameraman ve muhabirin bulunduğu TRT gibi köklü bir kurumda seçim öncesi bu ‘yeni’ ekiplere neden ihtiyaç duyulmuştur?” diye konuştu.
Taşçı, TRT Genel Müdürü Sobacı’ya şu soruları sordu: “TRT’de maaş ve uzmanlıklarının ne olduğunu kimsenin bilemediği bir danışman ordusu kurduğunuz ve bu kişiler için ana binada bulunan bir tam katı boşaltarak buradaki yayın personelini 20-25 kişilik açık ofislere taşımayı kararlaştırdığınız iddialarına yanıtınız nedir?”

HABER MERKEZİ

#TRT #Turkcellde #seçim #hazırlıkları #Personel #eve #gönderiliyor

EN SON EKLENENLER