Kırkazak: Tecrit Türkiye toplumuna yapılmış en büyük kötülük

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan dair değerlendirmelerde bulunan Yeşil Sol Parti Bursa milletvekili adayı avukat Cahit Kırkazak, tecridin ‘Türkiye toplumuna yapılan en büyük kötülük’ olduğunu dile getirdi

İmralı Cezaevi’nde 25’inci yılına giren ağır tecrit altında bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan 25 aydır hiçbir şekilde haber alınamıyor. Şimdiye kadar yapılan bütün başvurular sonuçsuz kalırken, iktidar her seçim öncesi olduğu gibi bu seçimlerde de spekülasyonlara başladı.

Yeşiller ve Gelecek Sol Partisi (Yeşil Sol Parti) Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Bursa 1’inci Bölge milletvekili adayı avukat Cahit Kırkazak, İmralı tecrit sistemi ve iktidarın spekülasyonlarına dair Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Ömer İbrahimoğlu’na değerlendirmelerde bulundu.

Görüşme olduğunda umut doğdu

İktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğü tartışmalarına değinen Kırkazak, “Aslında Sayın Öcalan’ın rolü olduğu zaman, Türkiye toplumunda yarınlara dair umut olduğunu ve birlikte yaşamanın inşa edilebileceğine ilişkin bir umut olduğunu deneyimlendi. En somut deneyim ise çözüm süreciydi. Bu yüzden görüşülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Öcalan’ın önerileri alınmalı

AKP’nin iktidarı kaybetmemek için her yola başvurduğunu, tüm kritik dönemlerde Abdullah Öcalan ile görüşmeler gerçekleştirdiğini hatırlatan Kırkazak, “Mesela AKP iktidarı yeniden seçim sürecinde ‘Sayın Öcalan’la görüştüğü ve bunu seçim kazanımına dönüştürebilir mi?’ tartışması sürüyor kamuoyunda. Bu süreçte Sayın Öcalan’la görüşülmeler samimi gözükmüyor. Kürt halkına ve Türkiye toplumuna, Erdoğan’ın ya da AKP iktidarının bu dönemde Sayın Öcalan’la görüşülüyor olması tartışmaları samimi bulunmuyor. Çünkü seçim gündemi var. Yoksa seçim öncesi de seçim sonrası da görüşülmesi gerekiyor. Toplumsal sorunlara ilişkin Sayın Öcalan’dan önerileri alınmalı” şeklinde konuştu.

Ahlaki olmayan bir siyaset tarzı

Görüşme tartışmalarının Abdullah Öcalan’ın Türkiye siyaseti üzerindeki etkisinin sonucu olduğunu ifade eden Kırkazak,”Bu durumun artı tarafı olmakla beraber, maalesef siyasal iktidar ahlaksız bir şekilde hareket ederek, Sayın Öcalan’ı bazen kutuplaştırma öznesi olarak da gündeme getirdi. Bu da hem Türkiye toplumuna hem Kürtlere hem de Sayın Öcalan’a büyük bir haksızlıktır. Bu ahlaki olmayan bir siyaset tarzıdır” dedi.

Bu haksızlığı anlatmamız lazım

Tecridin “Türkiye toplumuna yapılan en büyük kötülük” ve Abdullah Öcalan’ın toplumsal barışa sunacağı katkıların engellenmesi olduğunu belirten Kırkazak, “Özellikle demokratik bir anayasanın oluşmasında önemli deneyimleri ve birikimleri olduğu açıktır” dedi. İktidarın politikalarına karşı 14 Mayıs seçimlerin önemli olduğunu dile getiren Kırkazak, “Bu bağlamda ben bütün yurttaşlardan, özellikle Yeşil Sol Partililerden, Kürtlerden bu sürecin, AKP’nin zulmünün, haksızlığının, anlatılmadığı hiç kimse kalmayacağı, gidilmedik ev bırakılmayacak, sıkılmadık bir el bırakılmayacak son 5 gün geçirilmesini istiyorum” diye seslendi.

BURSA

#Kırkazak #Tecrit #Türkiye #toplumuna #yapılmış #büyük #kötülük

EN SON EKLENENLER