Koçyiğit: Erdoğan birinci turda kaybetti

Erdoğan’ın ilk turda seçimi kaybettiğini söyleyen Yeşil Sol Parti Qers (Kars) Milletvekilliğini kazanan Gülistan Kılıç Koçyiğit, ‘İkinci turda kazanmamız için hiçbir neden yok’ dedi

Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Genel Milletvekilli seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayları yüzde 50 olan yeterli oyu almadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimi 2’nci tura kaldı. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan 2’nci tur seçimlerinde, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yarışacak.

Yapılan algı operasyonu ve çalınan oylara rağmen ikinci tur için çalışmalarına başlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti yaptıkları açıklama ile “İkinci turda faşizmi yenilgiye uğratmak en büyük özeleştirimiz olacaktır” dedi. Milletvekilliği seçim sonucu ve ikinci tur oylamasına dair NûJinha Ajansı’ndan Medine Mamedoğlu’na konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mûş Milletvekilli yeni dönem Yeşil Sol Parti Qars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Yılgınlığa yer yok. Biz kazanacağız” şeklinde konuştu.

‘Birinci turda yenilmeleri Kürt halkının başarısı’

Hem HDP hem de Yeşil Sol Parti olarak MYK’da bir araya gelip kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını söyleyen Gülistan Kılıç Koçyiğit, Erdoğan’ın birinci turda kaybetmiş olduğunun tarihi önemine dikkat çekti. Bu hakikatin seçim gününden bu yana üzerinde durulmadığına yer veren Gülistan Kılıç Koçyiğit, “21 yıldır iktidarda olan devletin, medyanın ve her türlü gücünü kullanan Erdoğan rejiminin birinci turda kazanmamış olması Türkiye halkları açısından büyük bir başarı. Tabi ki bu başarı da Kürt halkının, kadınların, Alevilerin, işçilerin ve emekçilerin çok büyük bir emeği var. İktidar büyük bir psikolojik üstünlük elde ederek ikinci tura bu psikolojik üstünlükle gitmeye çalışıyor. Öncelikle buna izin vermeyerek, şunu söylemek gerekiyor, birinci turda yenildiler” şeklinde konuştu.

‘Yeni dönemin başlangıcını yapacağız’

HDP ve Yeşil Sol Parti olarak seçimlerde istedikleri sonucu alamadıklarını aktaran Gülistan Kılıç Koçyiğit, bu başarısızlığın birçok nedeni olduğu bilgisini paylaştı. Seçimlerin ardından bu konuda sorumlu olanların halka hesap vermekten kaçınmayacağını belirten Gülistan Kılıç Koçyiğit, konuşmasının devamında şunlara yer verdi; “Bu tartışmalara bugünden itibaren girmek tamamen ikinci tura zarar verecektir, bizim asıl hedefimiz olan ikinci turun ardından bu tartışmaları en kapsamlı ve detaylı bir şekilde ilçe ilçe yapacağız. Halkımızla birlikte yeni bir dönemin başlangıcını yapacağız. Herkesin öncelikle bunu bilmesi çok önemli, bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın.”

Yılgınlık yok, ikinci turda kazanacağız’

Koçyiğit, “Odaklanmamız gereken asıl mesele ülkede haklarımızı yok sayacak ve geleceğimizi yok edecek Erdoğan rejimine karşı yapacağımız mücadele” ifadelerini kullanan Gülistan Kılıç Koçyiğit, herkesin seferberlik ruhuyla ikinci tura hazırlanıp, kazanmaya kilitlenmesi gerektiğini söyledi. Gülistan Kılıç Koçyiğit sözlerine şu şekilde son verdi; “Kazanacağımıza bütün kalbimle inanıyorum. Birinci turda şaibeye rağmen kaybettirdiysek ikinci turda kazanmamamız için hiçbir neden yok. Bunun için herkes elinden geleni yapsın, yılgınlık yok. Küsmek, kenara çekilmek yok. İkinci bir şansımız var. Yeter ki iyi bir kampanya ve sinerji ile kendimize inanalım. Bunun için umutsuz olmayalım hep beraber çalışıp her beraber kazanalım.”

AMED

#Koçyiğit #Erdoğan #birinci #turda #kaybetti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER