Şirnex’te provokasyonlara karşı çağrı: Cevabı sandıkta verin

Seçimden sonra Şirnex’te polislerin Mehter Marşları, keyfi gaz sıkmalar gibi uygulamalarını ‘provakasyon’ olarak değerlendiren İl Eşbaşkanları Akdağ ve Güngen, halka ‘provokasyonlara gelmeyin, oyunuzu kullanın’ çağrısı yaptı

Türkiye ve Kurdistan’da 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde, usulsüzlüklerin ve ciddi ihlallerinin yaşandığı Şirnex ve ilçelerinde polisin halka yönelik uygulamaları dikkat çekiyor.

Seçim akşamından itibaren Cizîr ilçesine bağlı Nur ve Cudi mahalleri, zırhlı polis araçlarının ablukasına alındı. Her akşam ilçede konvoy şeklinde tur atan polis araçlarından “Mehter Marşı” ve “Ölürüm Türkiye” gibi ırkçı şarkılar çalınıyor. Mahallelere keyfi bir şekilde sayısız gaz bombaları atan polislerin, kentin bazı noktalarında kimlik kontrolü yapan ve kim oldukları bilinmeyen kişilere de müdahale etmemesi dikkat çekiyor.

Gergin bir ortam yaratılarak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine gidilmek istendiği belirtilirken, HDP Şirnex İl Eşbaşkanları Sabuha Akdağ ve Abdullah Güngen, provokasyon girişimlerine ilişkin uyarılarda bulundu.

‘Sandığa gidiş engellenmek isteniyor’

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Güngen, “Seçimin ikinci turu, bizim için büyük önem arz ediyor. Bu seçim toplumumuz için var ile yok oluş arasında bir seçim. 20 yıldır iktidarda olan bu ceberut sistem yapmadığını bırakmadı ve her yönüyle saldırılara, baskılara yöneldi. Bu saldırılardan en çok Botan bölgesi etkilendi. Şu an Botan’da fiili bir OHAL var. Her mahallemiz ve köyümüz abluka altında. Seçim gecesi daha sonuçlar netleşmeden iktidarın çete ve yandaşları, uzun namlulu silahlarla alanlara çıkıp kutlama yapmaya başladı. Darbe olduğunu düşündük. Sosyal medya hesapları üzerinde kimi kişiler Şirnex’ı ve partimizi hedef alıyor. Bu tür provokasyonlara karşı bizim de bir hedefimiz var, o da Kürt sorununu çözüme kavuşturmaktır. Bu bölgede son zamanlarda yaşanan olaylarla partimizin hiçbir alakamız yok. Amaçları halkı kışkırtmak ve provokasyonların önünü açmak” diye belirtti.

Bu uygulamalar ile halkın sandığa gidişinin engellenmek istendiği söyleyen Güngen, “Halkı sandıktan soğutma politikaları hedefine ulaşmayacaktır. Buradan halkımıza çağrımdır; sandık başına gidip oyunuzu kullanın. Zulme karşı el ele verip bu iktidarı göndermemiz lazım” diye konuştu.

‘Cevabı sandıkta vereceğiz’

Eşbaşkanı Sabuha Akdağ ise, provakasyonlara karşı halka şu uyarıda bulundu: “Halkımız, 28 Mayıs’ta iradelerine ve sandıklarına sahip çıksın. Yılardır var olan bu faşist sistemi yok etmemiz için sandıklara gitmemiz gerekir. İlk turda Kurdistan net bir cevap verdi. Halkımız savaşın son bulması için oy kullandı. Şimdi de her ilçemizde provokasyon girişimleri var. Halkımız bu provokasyonlara gelmemeli ve bunlara karşı uyanık olmalıdır. Hep birlikte sandıklara gidip bunlara gereken cevabını vereceğiz.”

HABER MERKEZİ

#Şirnexte #provokasyonlara #karşı #çağrı #Cevabı #sandıkta #verin

EN SON EKLENENLER