‘Kürt halkı gelip oyunu kullanmalı’

Wanlılar, 28 Mayıs’ta oy kullanma çağrısı yaparak ‘Bu ucube sistemi değiştirelim’ dedi. İstanbul’dan çağrı yapan Yeşil Sol Parti vekili Özgül Saki ‘Erdoğan’ı göndermek bir eşlik’ dedi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği değişiklik ile 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 50 artı bir oy oranının elde edilmemesiyle ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir gün kaldı. Yarın sandık başına gidecek olan milyonlarca seçmen, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan arasında tercih yaparak, 13’üncü Cumhurbaşkanını belirleyecek.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Wan’da gerçekleştirdiği halk buluşmasına katılan yurttaşlar, 28 Mayıs seçimlerinde oy kullanma ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yaparak, “Bu ucube sistemi değiştirelim” dedi.

İstanbul’da ise çağrı yapan Yeşil Sol Parti Milletvekili Özgül Saki, Erdoğan’ı göndermenin bir eşik olduğunu ifade etti.

Wan’dan seslendiler

Sandıklara giderek düzeni değiştirme çağrısı yapan Abdülkerim Yıldırım Çakar, “Bu faşist ve faşizan düzeni irademizin üstünden kaldıralım. Özgür olalım artık, bu baskı ve zulüm çatısı altından kalkalım. Ülkede çoklu krizin sebebi mevcut hükümettir. Herkes var gücüyle el ele verip, bu faşist düzeni yıkmalı. Oyumuza, sandığımıza ve varlığımıza sahip çıkmalıyız. Kazanacağız ve başaracağız” diye konuştu.

Söz bitti

Her bir oyun önemine vurgu yapan Abdurrahman Balbal, “Oy kullanarak ancak bu zalimler yönetimden çekilir. Kürt halkı gelip oyunu kullanmalı. Bizim oyumuzla bu zalimler ve bu sistem değişmelidir. İlk seçimin nasıl alındığını hepimiz biliyoruz. Şimdi sözün bittiği yerdeyiz. Bunlarda ne adalet ne ahlak ne usul ne de Allah korkusu var. Sözde kendilerini dindar gösteriyorlar, fakat dinle bir alakaları yok. Onların bahsettiği din İslam dini değil. Onların dini zulüm dinidir. Eğer insanlar sandığa gidip oylarını kullanmazsa, Kürtler de Türkler de büyük sıkıntılar yaşayacak. İnsanlardan rica ediyoruz, herkes sandığa gitsin” şeklinde konuştu.

İstanbul’dan çağrı

Yarın gerçekleştirilecek oylama için İstanbul seçmenini sandık başına gitmeye çağıran Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekilli Özgül Saki, değişimin önemli bir eşik olacağını vurguladı.

Kadınlara çağrı

Saki, tüm kadınlara Meclis’teki eril çoğunluğa karşı sandık başına giderek oy kullanma çağrısında bulundu. Seçim sonuçları beklentilerin altında olsa da mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Saki, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 Mayıs seçimlerine göre daha farklı bir sonuç alacaklarını söyledi. Meclis’te sağ ve milliyetçi bir ittifak oluştuğuna dikkat çeken Saki, “22 yıllık AKP iktidarı artık siyasi bir parti konumunda değil, bir çıkar ve rant örgütü olduğu için varlık, yokluk savaşı veriyordu. Bu yüzden iktidar seçim sürecinde her türlü usulsüzlüğü mubah gördü. Baskı, gözaltı, yalan dolan her şeyi seçim faaliyeti yaptı. Buna karşılık sol muhalefet cephesinde yeterince bir hazırlık yapılmadı ve halkta yeterince bir güven duygusu yaratılmadı. ‘Nasıl olsa gidecekler’ gözüyle bakılması bizi bu sonucu götürdü” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

#Kürt #halkı #gelip #oyunu #kullanmalı

EN SON EKLENENLER