Zamanaşımı riski ile karşı karşıya olan Sincar davası yarın: Kamuoyu oluşturulmalı

Êlih’te 4 Eylül 1993 yılında katledilen DEP milletvekili Mehmet Sincar davası yarın Amed’de görülecek. Avukat Şaneşin Aydın davanın zaman aşımına dikkat çekerek destek çağrısında bulundu

Faili meçhul cinayetleri araştırmak üzere gittiği Êlih (Batman) 4 Eylül 1993 günü faili meçhul bir cinayet sonucu öldürülen Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mehmet Sincar’ın davası yarın 13:30’da Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Duvar’dan Evrim Deniz‘e konuşan Avukat Şaneşin Aydın, 30 yıldır devam eden Mehmet Sincar davasının tek sanığı ise Hizbullah hükümlüsü Cihan Yıldız. Davanın zaman aşımı sürecine girdiğine dikkat çekerek duruşmaya katılım ve destek çağrısında bulundu.

Aydın, “Cihan Yıldız bu dosyada hükümlüydü. Ağırlaştırılmış müebbet cezası almıştı. ‘İyi hal’ indirimi ile cezası müebbette düşmüştü. Bu süreçte yeniden yargılama kararı verilen bir dosya emsal gösterilerek cezaevlerindeki bütün Hizbullahçılar tahliye edildi. Tek bir dosya emsal gösterilerek, hiçbirinin dosyası usulen de olsa ele alınmaksızın tahliye edildiler. Bu gibi örnekler çoğalırken faili meçhullerin dosyaları için kamuoyu oluşturulmalı ve takip edilmeli. Çarşamba günü Diyarbakır’da görülecek duruşmaya herkesin destek vermesi çok önemli’’ dedi.

Mehmet Sincar davasında zamanaşımı riski

AMED

#Zamanaşımı #riski #ile #karşı #karşıya #olan #Sincar #davası #yarın #Kamuoyu #oluşturulmalı

EN SON EKLENENLER