Sağ kolu felçli hasta tutuklu ihtiyaçlarını karşılayamıyor

Sırtında platin olan ve sağ kolu felçli olmasına rağmen tek kişilik hücreye konulan hasta tutuklu Önder Poyraz, tek başına ihtiyaçlarını karşılayamıyor 

Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinde 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra yaralı bir şekilde gözaltına alındıktan sonra “örgüt üyeliği” ve “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” iddialarıyla tutuklanarak, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen hasta tutuklu Önder Poyraz, cezaevinde yaşam mücadelesi veriyor. Erzurum Dumlu Yüksek Güvenlikli 2 Nolu Cezaevi’nde tutuklu bulunan Poyraz, devlet güçlerinin saldırıları sonucunda ağır yaralandı.

Sırtında platinle yaşayan Poyraz’ın, isabet eden kurşun nedeniyle birçok organı zarar gördü. Ayrıca tek böbrekle yaşayan Poyraz, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde sağ elinin felç olduğunu ve tek başına ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını aktardı.

Sağ kolu felçli ihtiyaçlarını karşılayamıyor

Eşinin tek kişilik hücrede tutulduğunu belirten Firdevs Poyraz, eşinin kişisel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını, sağ kolunun felçli olduğundan tek başına ihtiyaçlarının karşılayamadığını söyledi. 2015’te sırt bölgesine isabet eden kurşunu çıkardıkları için tüm iç organları zarar gördüğünü belirten Poyraz, eşinin tek böbrekle yaşadığını, sırtından boydan boya platin olduğunu söyledi.

Tedavisi engelleniyor

Eşinin tedavi olmayı talep ettiğini ancak cezaevi yönetiminin engellediğini dile getiren Poyraz, “Tutuklulara zulmediyorlar. Eşim hastalıkları nedeniyle yemek yiyemiyor. Sadece meyve yiyebiliyor ama meyve de vermiyorlar. Orada her şey o kadar pahalı ki, gönderdiğimiz paralar da ihtiyacını karşılamıyor” diye belirtti.

Poyraz son olarak, cezaevi koşularının iyileştirilmesi ve adil bir yargılama sürecinin olması için dayanışma çağrısı yaptı.

KAYNAK/MA

 

#Sağ #kolu #felçli #hasta #tutuklu #ihtiyaçlarını #karşılayamıyor

EN SON EKLENENLER