F Oturumu’nda hasta tutuklu Acar’ın durumuna dikkat çekildi

İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu ‘F Oturumu’nun 584’üncü haftasını hasta tutukluTenzile Acar’ın sağlık durumuna dikkat çekerek, tedavisinin yapılmadığını vurguladı

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla her hafta düzenledikleri “F Oturumu” eyleminin 584’üncüsünü dernek binası önünde gerçekleştirdi.

Acar’ın sağlık durumuna dikkat çekildi

Bu haftaki eylemde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde bulunan ağır hasta tutsak Tenzile Acar’ın durumuna dikkat çekildi. Açıklamayı yapan İHD cezaevi Komisyonu üyesi Meryem Bars, hasta tutsakların tedavi edilmemesi, tutsakların ölüme mahkum edilmesi gibi bir çok sorunun yaşandığını vurguladı.

Yaşamı tehdit altında

Bars, “Tenzile Acar, kronik Hepatit-B ve ağır Tüberküloz hastası olup hastalıklarına bağlı olarak nefes almakta zorlanma, aşırı yorgunluk, aşırı halsizlik ve boğazından kan gelmesi gibi sorunlar yaşamakta, düzenli tıbbi takip ve tedavi altında olması, hastalıklarına özel beslenmesi, temiz ve havadar bir ortamda yaşaması gerekmesine rağmen hapishane koşulları buna imkan vermemekte, bu durum Tenzile Acar’ın yaşamına tehdit oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.

Tedavisi yapılmıyor

Bars devamında Acar’ın annesinin aktardığı bilgileri şu şekilde paylaştı: “21 Mart 2017’den beri tutuklu olan kızımın hastalığı her geçen gün ilerliyor. Dört duvar arasında göreceği tedavi de sağlıklı olmuyor. Kızım yeterince hastaneye götürülmüyor. İlk olarak tutuklandıktan 4 yıl sonra hastaneye götürülmüştü. Götürdüklerinde de ters kelepçeyle götürmüşlerdi ve erkek askerlerin önünde tedaviye zorlanmıştı. Sonrasında da 2 ay hücrede tuttular. Hastaneye giderken gelirken ciddi sorunlar yaşıyor, yeterli tedavisi yapılmıyor” dedi.

Acar’ın sağlık durumunun her geçen gün daha çok kötüleştiğini ifade eden Bars, “Ağır hasta mahpus Tenzile Acar ve bütün ağır hasta mahpusların serbest bırakılarak, sağlık ve yaşam haklarının korunması için yetkilileri göreve, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz” dedi.

Açıklama sloganlar ile son buldu.

İSTANBUL

#Oturumunda #hasta #tutuklu #Acarın #durumuna #dikkat #çekildi

EN SON EKLENENLER