Beyrut’ta çalıştay: Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve mücadele konuşuldu

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve mücadeleye dair düzenlenen çalıştayda ‘Birlik olmalıyız’ mesajı verildi

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve mücadeleye dair “Demokratik Ortadoğu-barışa giden yol için hep birlikte” şiarıyla bir çalıştay düzenlendi. Lübnan Daimi Federal Kongresi, Newroz Kültür Derneği, Çok Kültürlü Doğu Platformu, Demokratia Novu Orao Seclorum ve RESILIENT BEIRUT iş birliğiyle düzenlenen çalıştaya Lübnan, Irak, Tunus, Sudan, Filistin, Ürdün, Mısır, Güney Afrika, İran, Türkiye, Kurdistan ve Kuzey ve Doğu Suriye’den çok sayıda hukukçu, siyasetçi ve akademisyen çalıştaya katıldı.

Çalıştayda ilk olarak savaş, kriz, devrim, baskı ve yolsuzluğu konu edinen bir sinevizyon izlendi.

Ortadoğu’daki sorunlar tartışıldı

Açılış konuşması yapan Lübnan Daimî Federal Kongresi kurucusu ve Genel Sekreteri Alfred Riachi, “Ortadoğu’da barışın sağlanabilmesi için sayılardan uzak demokrasinin olması gerekir” ifadelerini kullandı. Toplumun tüm kesimleri arasında kolektif ve eşit bir form sunduklarını belirten Riachi, “Özgür doğduk, özgür yaşıyoruz ve özgür öleceğiz” mesajı verdi.

Ardından söz alan Sosyalist Mısır Partisi Başkanı Ehmed Behaeddîn Şaban ise Ortadoğu’da birlik sağlanması çağrısında bulunarak ABD’ye güven konusunda uyarı yaptı. Şaban, “Nasıl ki Nelson Mandela’nın özgürlüğünü sağladıysak, aynı şekilde Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için birlik olunmalı” dedi.

Konuşmalar ardından, “Küresel çatışma ve Ortadoğu’daki etkileri” başlığı altında, küresel çatışma, sebepleri ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika’daki etkileri, krizin Lübnan’daki etkileri ve çözüm yöntemleri ayrıca Ortadoğu’daki yönetim sorunlarını ele alacak ilk oturum başladı. Zeyd El Eyûbî tarafından yürütülen oturumda, Yûsif Selame, Reşa Îtanî, Kemîl Şemûn, Êlî Ebû Ewn ve Foza Yûsif söz aldı.

HABER MERKEZİ

#Beyrutta #çalıştay #Abdullah #Öcalana #yönelik #tecrit #mücadele #konuşuldu

EN SON EKLENENLER