Erdoğan’a oy yoksa sosyal yardım da yok

Şirnex ilçelerinde ihtiyaç sahibi kişilere yapılan sosyal yardımlar seçimlerin hemen ardından iptal edildi

28 Mayıs’ta gerçekleştirilen ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Şirnex’te onlarca ihtiyaç sahibine yapılan sosyal yardım ödemeleri kesildi. Basa (Güçlükonak) ile Qileban (Uludere) ilçelerinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan ödemeler, “Muhtaçlık durumunun ortadan kalkması” gerekçe gösterilerek kesildi.

Ödemelerin durdurulması 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından 29 Mayıs günü gerçekleştirildi.

MA’dan Zeynep Durgut’un haberine göre; ödemelerin kesilme gerekçesini öğrenmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giden yurttaşlara, kesintinin Şırnak Valiliği’nin talimatı doğrultusunda yapıldığı bildirildi.

Liste gönderildi

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gönderilen bir isim listesi doğrultusunda onlarca kişiye yapılan ödemelerin kesildiğini belirten mağdur yurttaşlar, “Nedenini biz de bilmiyoruz. ‘Valilik ve kaymakamlıklardan gelen liste bu’ diyerek, gelen isim listesi kapsamında maaşların kesildiğini söylediler” dedi.

Yaşlılık maaşı kesildi

Basa ilçesinde sosyal yardımları iptal edilenler arasında yaşlılık maaşı, engelli ve bakıcı maaşları kesilenler de bulunuyor. İlçede bazı HDP yöneticilerinin yakınlarının da yaşlılık ve engelli maaşı ile sosyal destek yardımları kesildi, yeşil kartları iptal edildi.

Yine Qileban’ın (Uludere) merkez ve Roboskî köyünde de onlarca kişinin sosyal destekleri aynı gerekçelerle kesilirken, ilçe merkezinde 7 kişinin engelli, yaşlılık ve aile destek yardımı da kesildi. Görüştüğümüz Roboskîli aileler, HDP’li oldukları için maaşlarının kesildiğini ifade ederken, duruma itiraz edeceklerini aktardı.

ŞİRNEX

#Erdoğana #yoksa #sosyal #yardım #yok

EN SON EKLENENLER