79 mülteci öldü, yüzlercesi kayıp: Yunanistan batan tekne konusunda uyarılmış

AB’nin sınır koruma ajansı, Yunanistan açıklarında alabora olarak en az 79 mültecinin ölümüne neden olan ve yüzlerce kayıp mültecinin olduğu ifade edilen tekneyi batmadan önce Yunanistan’a bildirdiklerini söyledi

Avrupa Birliği’nin (AB) sınır koruma ajansı Frontex’in Direktörü Hans Leijtens, Yunanistan’ın Mora Yarımadası açıklarında, yüzlerce mülteciyi taşıyan ve alabora olan balıkçı teknesini tespit ettiklerini ve tekne batmadan Yunanistan yerel makamlarına bildirdiklerini açıkladı.

Leijtens, yaptığı açıklamada, trajik bir kazanın daha yaşanmış olmasının son derece üzüntü verici, durumun da çok dramatik olduğunu belirterek, “Salı günü iş arkadaşlarım, içinde muhtemelen insan kaçakçıları tarafından sıkıca bir araya getirilmiş 600 kişinin Yunanistan’a doğru gittiği balıkçı teknesini tespit etti. Görevimiz olduğu üzere tekneyi yerel makamlara bildirdik. Teknenin çarşamba günü batmış olması ve trajik bir kazanın daha yaşanmış olması son derece üzücü” ifadelerini kullandı.

Yasal göç kolaylaşmalı

Leijtens, yoksulluk gibi kaçış nedenlerinin o kadar çabuk değişmeyeceğini belirterek, “Çok sayıda göçün yaşanacağı daha uzun bir döneme hazırlıklı olmalıyız. Bu nedenle insanların yasa dışı yollara sapmasını engellemeye çalışmalı ama aynı zamanda yasal göçü de kolaylaştırmalıyız. Ayrıca etkili ve insani geri dönüşlere ihtiyacımız var” dedi.

Tekenede 100’den fazla çocuk vardı iddiası

Save The Children isimli Sivil Toplum Kuruluşu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dün batan teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuğun mahsur kalmış olabileceğine dair görgü tanıklarının ifadelerinin olduğunu belirtti.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde de teknedekilerden bir hastanın, teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuk olduğunu söylediği aktarıldı.

HABER MERKEZİ

 

#mülteci #öldü #yüzlercesi #kayıp #Yunanistan #batan #tekne #konusunda #uyarılmış

EN SON EKLENENLER