KBG’den iktidara: Bu inanç bu irade sizi yenecek

KBG İzmir üyeleri kadınlara karşı artan saldırılar için yaptıkları basın açıklamasında ‘Gücümüzü dayanışmamızdan, gücümüzü birbirimizden alıyoruz. Bu kararlılık bize güç, faşist iktidara da korku salmaya devam edecek! Bu inanç bu irade sizi yenecek’ dedi

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG) İzmir, “Biz hala buradayız” şiarıyla kadına yönelik artan baskılara karşı Konak İskele önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada KBG İzmir adına konuşan Didar Gül, Hür Dava Partisi, AKP, MHP, Yeniden Refah Partisi gibi kadın düşmanlarına karşı sokaklarda olduklarını vurguladı. İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden imzalatmak için alanlarda olacaklarını kaydeden Gül, “14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerini ilk turda kazanamayan AKP-MHP- Yeniden Refah Partisi ve Hüda-Par’dan oluşan faşist, kadın düşmanı, LGBTİ+fobik iktidar bloğu 28 Mayıs seçimlerinde çeşitli şaibelerle zafer ilanını yaptı. Daha bu sabah saatlerinde Ankara’da Mor Dayanışma üyesi dört arkadaşımız hukuksuzca evlerine düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı. Daha önce de kadın mücadelesine saldırıları nasıl sokakta yanıtladıysak bir kere daha işte buradayız” dedi.

Cevabımız daha çok örgütlenme olacak

Kadın katillerinin iyi hal indirimleri ile ödüllendirilmesine izin vermemek için sokaklarda olacaklarını söyleyen Gül, ” Buradayız çünkü, yaşamak için öz savunma hakkını kullanan kadınların sesini sözünü büyütüyoruz. Ve buradayız çünkü sizin erkek, Türk ve Sünni iktidarınıza karşı mücadele ettiği için tutsak ettiğiniz tüm kadınları özgürlüğe bu mücadele ile kavuşturacağız. Gücümüzü dayanışmamızdan, gücümüzü birbirimizden, gücümüzü örgütlü mücadelemizden alıyoruz. Sizin örgütlü kötülüğünüze cevabı daha da örgütlenerek vermeye kararlıyız” diye belirtti.

Bu irade sizi yenecek

“Hiçbir yere gitmiyor, umutsuzluğa düşmüyor, sinmiyor, boyun eğmiyor ve itaat etmiyoruz” diyen Gül, “Seçim sonrası kadınların örgütlülüğünü büyütme hamleleri bu kararlılığı gösteriyor. Bu kararlılık bize güç, faşist iktidara da korku salmaya devam edecek! Bu inanç bu irade sizi yenecek” diye konuştu.

İZMİR

#KBGden #iktidara #inanç #irade #sizi #yenecek

EN SON EKLENENLER