Cezaevinde darp edilen HDP PM üyesi Kırmızı’nın durumu Meclis gündemine taşındı

Geçtiğimi hafta tutuklanan HDP PM üyesi Seyithan Kırmızı tutuklu bulunduğu cezaevinde darp edildi. Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek konuyu Meclis gündemine taşıdı

Tekirdağ merkezli 16 Haziran’da yapılan operasyonda tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Seyithan Kırmızı, götürüldüğü Tekirdağ 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde darp edildi. Kırmızı, cezaevine girmesinden 2 saat sonra kaldığı koğuşta yapılan akşam sayımı sırasında darp edildi.

Çiçek konuyu Meclis gündemine taşıdı

HDP avukatlarının Kırmızı ile yaptığı görüşme esnasında Kırmızı’nın yüzünde ve omuzlarında darp izleri olduğu belirtildi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, konuya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sundu.

‘Amirler açığa alındı mı?’

Çiçek, önergede Bakan Tunç’a şu soruları yöneltti: HDP PM üyesi Kırmızı’nın darp edilmesinde rol alan kamu görevlileri ve amirleri açığa alınmış mıdır? Kırmızı’nın darp edilmesiyle ilgili olarak Bakanlığınızca ve bağlı müdürlüklerce herhangi bir talimat verilmiş midir? Cezaevlerinde sistematik hale gelen işkencelerin önlenmesiyle ilgili Bakanlığınızca acil eylem planı hazırlama çalışması söz konusu mudur?”

ANKARA

#Cezaevinde #darp #edilen #HDP #üyesi #Kırmızının #durumu #Meclis #gündemine #taşındı

EN SON EKLENENLER