Katalonyalı kadınlar: Kürt kadınları ilgi ile izliyor, parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz

Kürt Kadınları Kütüphane, Arşiv ve Araştırma Merkezi’nin açılış programı devam ediyor. Açılışa katılan Katalonyalı kadınlar, Kürt kadınlarının direnişçi yanlarının yanında sanatsal yönlerini de gördüklerini ifade ederek, kurtuluşun kadınların özgürlük mücadelesinde olduğunu vurguladı

Federe Kurdistan Bölgesi’nin Silêmanî (Süleymaniye) kentinde 4 Ekim 2022’de katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji Dergisi editörü akademisyen Nagihan Akarsel’in projesi olan Kürt Kadınları Kütüphane, Arşiv ve Araştırma Merkezi dün açılırken, açılış programı bugün de devam ediyor.

Birçok kentten katılımcı

Kurdistan ve Avrupa’nın dört bir yanından Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve Jineoloji Komitesi üyeleri ile birlikte çok sayıda kadın örgütü temsilcisi açılış için kente geldi.

Kadın mücadelesine kaktı sunacak

Açılış etkinliğinin ilk gününde kadınlar, kadın tarihinin önemine vurgu yaparak, kütüphanenin kadın mücadelesine önemli katkılarının olacağını söyledi.

Kadın özgürlük hareketi bizi kurtaracak

Yıllardır çalışmalarda yer alan isimlerden Jineoloji Katalonya Komitesi’nden Fammy Arambilet, kadın özgürlük mücadelesiyle ilgili çeşitli çalışmalara imza atmış bir isim. Arambilet, “Kadın özgürlük hareketi bizi ataerkillikten ve kapitalizmden kurtarabilecek en büyük hareket ve büyük paradigma, tüm kadınları kurtaracağına inanıyorum” dedi.

Kürt kadın direnişinin sanatsal yönünü gördüm

Dünyanın birçok yerinden gelen kadınların bir arada olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Arambilet, “Burada Kürt kadınlarının direnişçi yanlarının yanında sanatsal yönlerini de gördüm. Ben de bir kadın olarak bu projede yer alıp kadınların tarihini en doğru şekilde yansıtmaya çalışacağım” ifadelerinde bulundu.

Bu süreç tüm kadınları ilgilendiriyor

Kütüphane merkezinin açılışı için gelen Jineolojî Katalonya Komitesi’nden Lola Gutierrez ise, tarihi bir güne tanıklık ettiklerini ifade ederek, “Bu süreç tüm kadınları ilgilendiren bir süreç. Kürt kadınlarının bu çalışması başta ailelerimiz olmak üzere kendi bölgelerimizde yaşayan kadınların fırsatlar elde etmesi için çok önemli bir yerde duruyor” şeklinde konuştu.

Bir parçası olmak güzel

Kurtuluşun kadınların özgürlük mücadelesinde olduğunu vurgulayan Gutierrez, “Biliyorum ki kadın hareketi bu dünya için bir ışıktır ve sahip çıkılması gerekiyor. Kürt kadınların çalışmalarını ilgi ile izliyor, bir parçası olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Bizi kadın mücadelesi bu krizden kurtaracak” diye belirtti.

Haber: Arjin Dilek Öncel / MA

#Katalonyalı #kadınlar #Kürt #kadınları #ilgi #ile #izliyor #parçası #olmaktan #mutluluk #duyuyoruz

EN SON EKLENENLER