İsrail’de halk yeniden sokaklara çıktı

İsrail’de binlerce kişi, yargının yetkilerini sınırlayan düzenleme ve sağ politikalara karşı bu hafta da protesto gösterilerine devam etti

İsrail’de, Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğündeki koalisyon hükümetinin yargının yetkilerini sınırlayan düzenlemesi ve sağ politikalarına karşı her hafta cumartesi akşamı kitlesel protestolar düzenleniyor.

Rojnews’in geçtiği habere göre, dün akşam Tel Aviv merkezinde toplanan binlerce kişi hükümetin yargı düzenlemesini protesto etti. Yedioth Ahronoth gazetesindeki habere göre; İsrail polisi Tel Aviv’deki protesto gösterilerinde 2 göstericiyi gözaltına aldı. Muhalefet lideri eski Başbakan Yair Lapid de Tel Aviv’de gösteriye katıldı.

Tel Aviv dışında ülkenin diğer birçok bölgesinde de hükümetin yargı reformu düzenlemesine karşı gösteriler düzenlendi. Polis protestolar nedeniyle bazı yolları kapattı.

5 Ocak’ta duyurulan söz konusu yargı reformu, Yüksek Mahkemenin yetkilerini sınırlandırma ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olması gibi değişiklikleri içeriyor. Binyamin Netanyahu, 27 Mart’ta ülke çapında giderek artan kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini açıklamış ancak 2023-2024 bütçesinin Meclisten geçmesinin ardından yargı düzenlemesini tekrar Meclise getireceklerini duyurmuştu.

DIŞ HABERLER

#İsrailde #halk #yeniden #sokaklara #çıktı

EN SON EKLENENLER