Halide Dündar Amed’de zılgıtlarla toprağa verildi

Kalp yetmezliği nedeniyle tedavi edildiği hastanede hayatını kaybeden DDKAD Yöneticisi Halide Dündar’ın cenazesi Yeniköy Mezarlığı’nda kadınların omuzlarında sloganlarla defnedildi

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği nedeniyle 61yaşında hayatını kaybeden Devrimci Demokratik Kadınlar Derneği (DDKAD) Yöneticisi Halide Dündar’ın cenazesi zılgıtlarla defnedildi.

Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verilen cenazeye Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed İl Eşsözcüsü Pınar Sakık Tekin, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul Şube Yöneticileri, Tevgera Jinên Azad (TJA), Rosa Kadın Derneği, Birleşik Kürt Kadın Platformu ile Dündar’ın yakınları ve sevenleri katıldı.

Baskılardan korkmazdı

Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Dündar’ın cenazesi toprağa verildi. Mezarı başında konuşan arkadaşı Rahime Kesici, “Halide, çok şakacı biriydi. Adına birçok dava açıldı. Tutuklandığında bile bize bunu şakayla karışık anlatır gülerdi. Baskılardan korkmazdı. Tüm baskılara rağmen yılmadan büyük bir mücadele içinde yürüdüğü yolda kendinden emin bir şekilde ilerliyordu. Bize örnek olabilecek davranışlar sergilerdi” dedi.

Seni unutmayacağız

Kürt ve kadın kimliğiyle en çok bedel ödeyenlerden Dündar’ın arkadaşı Methiye Azbay da, “Çalışkanlığınla, verdiğin mücadelenle kendinden emin bir şekilde yürüyordun. Unutulmayacak mücadelelere imza attın. Seni ne biz ne de başkası unutacak” dedi.

Cenaze töreni okunan dualarla sona erdi.

AMED

#Halide #Dündar #Amedde #zılgıtlarla #toprağa #verildi

EN SON EKLENENLER