Samancılar sitesindeki yangında 500 ton saman yandı

Wan’ın Rêya Armuşê ilçesindeki Yem ve Samancılar Kooperatifi’nde çıkan yangında 50 milyon TL’den fazla zararın olduğunu söyleyen site esnafı, 500 ton samanın yandığını belirtti

Wan’ın Rêya Armuşê ilçesindeki Vangölü Yem ve Samancılar Temin, Tevzi Kooperatifi’nde dün gece çıkan yangın, sabah saatlerine kadar ancak söndürülebildi. Günün ağarmasıyla hasarın daha net görüldüğü sitedeki yangında, 7 dükkan ve bir kamyonet kullanılamaz hale gelirken, yangında ortaya çıkan zarar ise tespit edilmeye başlandı.

Kooperatif esnaflarından Hasan Ünver, sitede 500 ton samanın yandığını söyledi. Ünver, “Yangında 50 milyon TL’lik bir zararımız oldu ve şuan 7 işyerimiz kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkma nedeninin yüksek gerilim hatlarından kaynaklı olduğu söyleniliyor. Olay yerine geldiğimizde sadece bir itfaiye ve bir TOMA vardı ve alevlere çok geç müdahale edildi. Yetkililere sesleniyoruz; zararımız çok büyük zararımızın karşılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Dün gece başlayan yangının sabah saatlerinde ancak söndürülebildiğini ifade eden diğer esnaflardan Süleyman Bulut, “Her bir dükkânda en az 1 milyon TL’ye yakın zararımız var. Büyük bir afet yaşadık hem dükkânlarımız kullanılamaz halde hem de kalan samanlarımız artık satılmayacak durumdadır” diye konuştu.

Yangına geç müdahale edildiğini ifade eden Ferhat Çetin de, “Yangın ile ilgili acil bir soruşturmanın başlatılması gerekiyor. Bu kadar büyük bir yangına bir itfaiye ve bir TOMA tek müdahale ediyordu. Polisler, yangın sırasında dış kapıyı tutmuştular kimsenin içeri girmesine izin verilmiyordu. Belediye, itfaiye araçları 2 saat sonra olay yerine geldi. Geldiklerinde artık yangın zaten her yeri sarmıştı. Erken müdahale edilebilseydi hasar bu kadar çok olmazdı” dedi.

Yangının saman stok döneminde gerçekleşmesinin büyük bir zarara neden olduğunu ifade eden Nevzat Akkuş ise şöyle konuştu: “Bu yıl kışın satmak için büyük bir stok yapmıştık. Her dükkânda 500 tona yakın yem ve saman vardı bunlar hepsi yandı. Yangına müdahale edildi ama çok geç edildi. Şuan zararımız 50 milyon TL’den fazladır.”

Kaynak: MA

#Samancılar #sitesindeki #yangında #ton #saman #yandı

EN SON EKLENENLER