Nasıl bir devlet?

Alevilerin kutsal aylarından olan Muharem ayındayız, gün geçmiyor ki “Devletin” yeni gündem saptırma polemiğine madur kalmayalım. Doğuracağınız çocuktan iş hayatınıza ve yaşam hakkınızı kendi belirlemiş olduğu kalıba sıkıştırmaya çalışan bir devlet.
Aleviler Türkiye Cumhuriyetinin en aydın yüzüdür; ağaca ormana, kuşa kurda, börtü böceğe” yaratılanı severim yaratandan ötürü” şiarı ile her şeye saygı duyan bir inançtır.
Yas-ı Matemde bir karıncayı bile incitmemeye özen gösteren Aleviler, devletin “ ötenazi” adı altında yumuşatılarak yapılacak olan katliam yasasıyla Kerbeladan bu yana zihniyetin değişmediğini şeklin sadece kalıp değiştirdiğinin göstergesidir.

Diğer Ülkelere bakacak olursak; Ötenazi, genellikle iki ana kategoriye ayrılır: aktif ve pasif ötenazi. Pasif ötenazi genelde birçok ülkede, farklı koşullar altında yasalken, aktif ötenazi çoğu ülkede yasaktır. Ötenazi başlığı altında tartışılan hekim destekli intihar genel olarak yasa dışı olmakla birlikte insanlığa aykırı kabul edilemez bir yasadır!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, açıklamasında kuduz riski taşıyan hayvanlara ötenazi uygulamasını gündeme getirirken; bu uygulamanın, etik dini ve yasal boyutlarını göz ardı ermesi şaşırtıcı değildir!
Dünyada tedavi edilemez hastalıklara sahip olması, dayanılamaz acılar çekmesi, yaşam kalitesinin çok düşük olması durumunda tercih edilirken, Ülkemizde barınakların yetersizliğinden, kontrolsüz “ hayvan ticareti “ vs. bu sorunlardan nasıl yasal olarak çözüm üretiriz yerine, nasıl yok ederizin tartışılmaya sunulması, vicdan sahibi olan insanlarımızı Yas-ı Matemde derinden üzmüştür.
Bireyin kendini konuşarak ifade edemeyen canlıların yaşamına son vermek amacıyla yapılan tıbbi katliyama “ hayır” demek için Millet Vekillerine çağrımızdır!
Meclise git hayır oyunu kullan…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri