7 Alevi çatı örgütü: Irkçılık ve asimilasyon merkezi olan Cemevi Başkanlığı derhal kapatılmalı

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yapılan, Türbanlı ve bozkurt işareti yapan gençlerin katıldığı gençlik kampı büyük tepki çekti. Ortak yazılı bir açıklama yapan 7 Alevi örgütü, “Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın yok hükmünde olduğunu defalarca ifade etmiştik. Irkçılık ve asimilasyon merkezi olan bu kurum derhal kapatılmalıdır” dedi. 

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde 30 Temmuz-4 Ağustos günleri arasında 9 ilden toplam 51 gencin yer aldığı “Bir Olalım, İri Olalım ve Diri Olalımtemalı “Hacı Bektaş Gençlik Kampı” Nevşehir’de yapıldı.

Türbanlı gençlerin de yer aldığı kampa katılan öğrencilerden bazılarının bozkurt işareti yaparak fotoğraf çektirmesi Alevi örgütlerinin ve Alevi toplumunun büyük tepkisini çekti.

Ortak yazılı bir açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu, Türkiye Alevi Federasyonu (ADFE), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı kastederek, “Irkçılık ve asimilasyon merkezi olan bu kurum derhal kapatılmalıdır” dedi.

Alevi örgütlerinin ortak açıklaması şöyle:

“Irkçılık ve asimilasyon merkezi olan bu kurum derhal kapatılmalıdır.
Gençlerimizin Yola olan inanç ve duyguları üzerinden ırkçılık propagandası yapanlar unutmasın ki Aleviliğin kodları sizi ve sizin gibileri de Yoldan atacaktır. Cumhurbaşkanının bir kararnamesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın yok hükmünde olduğunu defalarca ifade etmiştik.

“BOZKURT İŞARETİNİ MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLAR SUÇLUSUNUZ”

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan paylaşılan bir fotoğraf ile amaçlananın ne olduğunu somut olarak gördük. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları icraattan ırkçılık propagandası çıktı. Aleviler Maraş’ta katliama uğrarken, Çorum’da canlarına kastedilirken ve Madımak otelinde ateşe verilirken hep bu işaret yapıldı. Evet bozkurt işareti yapmak tüm katliamları onaylamaktır. Biz Aleviler ülkemizde ve dünyada herhangi bir kimliğin, inancın diğerinden üstün olduğu iddiasını kesin olarak reddederiz. Zira 72 millete bir nazar ile bakmayan bizden değildir. Zorunlu din derslerinden söz etmeyip, Madımak otelinin utanç müzesi olması ile ilgili ses çıkarmayıp katliamların sembolü olmuş bozkurt işaretini meşrulaştırmaya çalışanlar, suçlusunuz! Kalender Çelebiden Pir Sultan Abdal’a, Koray Kaya’dan, Ali İsmail Korkmaz’ın yüzüne bakamayacak kadar suçlusunuz!

“GÜN HÜSEYNİ DURUŞU GÖSTERME GÜNÜDÜR”

Bu vesile ile inkarcılık, ırkçılık ve asimilasyon merkezi olan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın herhangi bir etkinliğine destek olan pir, dede, baba, ana ya da akademisyen, her kim olursa olsun, Kerbela’dan bugüne kadar inancımızı yok sayan inkar eden anlayışa hizmet ettiğini unutmamalıdır. Gün Hüseyni duruşu gösterme günüdür.”

PİRHA/İSTANBUL

EN SON EKLENENLER