Ocaxê Bakê Ziyareti’nde Muhabbet Cemi

Elbistan’a bağlı Hoffolar olarak bilinen ziyaret yerinde Aleviler tarafından ziyaret edilip adaklar adandı. Ocaxê Bakê Alevi Kültür Merkezi tarafından düzenlenen muhabbet ceminde bir araya gelindi. Aleviler tarafından ziyaret edilen ve adaklar adanan Elbistan’a bağlı Hoffolar olarak bilinen Ocaxê Bakê ziyareti önünde cem yürütüldü. Ali Sizer ve Tacim Baba’nın oğlu Ali Yıldız tarafından nefesler okunarak, deyişler söylendi.

Saat 18.00’da başlayan muhabbet cemi saat 20.00’de son buldu. Ocaxê Bakê Ziyareti önünde yürütülen ceme çevre köylerden canlar katıldı, lokmalar pay edildi.

“TOPRAKLARIMIZI YERLE BİR ETTİLER”

Ocaxê Bakê’nin 5. kuşak torunlarından Ocaxê Bakê Alevi Kültür Merkezi Başkanı Kemal Demir, ziyaretin isminin aslına uygun şekilde düzeltileceğini, asimilasyondan kaynaklı olarak asıl ismi Türkçeleştirdiklerini ve bunun kendilerinin eksikliği olduğunun özeleştirisini vererek huzurda bulunan canlardan özür diledi. Şükrü Yıldız’ın kendilerine olan desteğinden bahseden Demir, derneğin onursal başkanı olarak Şükrü Yıldız‘ı seçtiklerini belirtti.

Hakikatçi geleneğin yol yürütücülerinden Ali Sizer, Alevilerin yaşam alanlarının yok edildiğine dikkat çekerek, “Topraklarımızı yerle bir ettiler. Bir tarafa taş ocağı, bir tarafa mermer ocağı açtılar. Suyumuzu borularla taşıyarak bitirdiler. Orman bırakmadılar, hepsini yaktılar. Oysa Alevilik, Kızılbaşlık, Bektaşilik doğayla bütünlük içerisindedir” dedi.

Ocaxê Bakê torunlarından olan Hasan Demir, Ocaxê Bakê’nin özgeçmişini anlattı. Demir, insanların Ocaxê Bakê’nın yanına gelerek şifa bulduğunu, çocukları olmayan ailelerin çocuk, hasta olanların da iyileşmek amacıyla dileklerini dilemeye geldiklerini belirtti.

“BU TOPRAKLAR KUTSİYET BARINDIRIYOR”

Sev-Der Başkanı Salman Gümüş ise Alevilerin örgütlü olması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ne kadar kurumsallaşırsak, ne kadar örgütlenirsek o kadar güçlü oluruz, o kadar diri oluruz. Birlikte olursak ancak gelecekten bahsederiz. Hak ve adalet yürüyüşünde dimdik durduğumuz sürece ancak başarılı olabiliriz. Bu topraklar kutsiyeti barındırıyor. Bizler de bir nebze onlara sahip çıkarak layık olmaya çalışıyoruz.”

ELBİSTAN

Kaynak: PİHA

EN SON EKLENENLER