Tolga Sağ: Cemevi Başkanlığı’nın etkinliğine katılmayacağız, isimlerimizin kullanılmasını kınıyoruz

Sanatçılar Tolga Sağ, Muharrem Temiz ve Hüseyin Korkankorkmaz, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın katkılarıyla  düzenlenecek 16. Kısas geleneksel aşure etkinliğine katılmayacaklarını duyurdu. Tolga Sağ, “Bizleri böyle bir oldubittiye getirerek isimlerimizi kullanma saygısızlığı gösteren etkinlik tertip komitesini de kınıyoruz” dedi.

Urfa’nın Haliliye ilçesi Kısas Mahallesi’nde 15 yıldır düzenlenen aşure paylaşımının bu yıl 16’ncısı yapılacak.

Yıllardır Kısas toplumunun kendi emekleri ve lokmalarıyla gerçekleşen aşure paylaşımına, son yıllarda devlet erkanı ve Kültür Bakanlığı’nın yanında Alevi toplumunun kesin olarak reddettiği Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı da katılacak.

Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek ‘Kısas Geleneksel Aşure Etkinliği’ için Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı imzasıyla hazırlanan afişte, sanatçılar Tolga Sağ, Muharrem Temiz ve Hüseyin Korkankorkmaz ile birlikte birçok sanatçının etkinliğe katılacağı belirtilmişti.

Hazırlanan afişin sosyal medyaya düşmesinden sonra Aleviler, bu sanatçıların Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı eliyle düzenlenen etkinliğe katılmasını eleştirdi.

Konuya dair açıklama yapan sanatçılar Tolga Sağ, Muharrem Temiz ve Hüseyin Korkankorkmaz etkinliğine katılmayı kabul ettiklerini, ancak bunun Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştiğini sonradan öğrendiklerini belirttiler.

“İSİMLERİMİZİN KULLANILMASINI KINIYORUZ, YER ALMAYACAĞIZ!”

Sanatçı Tolga Sağ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Muharrem Temiz ve Hüseyin Korkankorkmaz’ın da Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın katkısıyla düzenlenen aşure etkinliğine katılmayacaklarını belirterek, şunları ifade etti:

“Her sene geleneksel olarak yapılan Kısas Aşure Etkinliği’ne Muharrem Temiz’le beraber katılmayı kabul etmiştik ancak bu etkinliğin, Yolumuza, inancımıza tamamen ters bir anlayış ve zorlamayla oluşturulan ve bizlere dayatılmaya çalışılan T.C. Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı bünyesinde ve katkılarıyla yapılmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bizleri böylesine bir oldubittiye getirerek isimlerimizi kullanma saygısızlığı gösteren etkinlik tertip komitesini de kınıyoruz. Ve bu etkinlikte yer almayacağımızı da tüm duyarlı insanlarla paylaşıyoruz.”

PİRHA/İSTANBUL

EN SON EKLENENLER