Alevi Örgütlerinden Gözdağı siyasetine tepki

Ocaxê Bakê Alevi kültür merkezi yönetim kurulu başkanı Kemal Demir Enver Uzungelişin Türkiye’ye girişi sırasında gözaltına alınmasına şu cümlelerle tepki gösterdi.

AABF’nin Yönetim Kurulu Üyesi Enver Uzungeliş, Türkiye’ye girişinde pasaport kontrolü esnasında gözaltına alındı. Kendisine yöneltilen giriş yasağının sebebi açıklanmamış, hukuki destek ve avukat görüşmesi hakkı dahi tanınmamıştır.

Bu durum, vatandaşlık haklarının göz ardı edildiği, keyfi uygulamaların bireylerin temel hak ve özgürlüklerini nasıl kısıtladığının bir göstergesidir. Türkiye’nin, Alevi yurttaşlarını dışlamak yerine, onları kucaklayan, hukukun üstünlüğünü ve adaleti ön planda tutan bir anlayışla yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Her bireyin hukuki güvencelerle korunması ve adil bir muamele görmesi esastır.

Enver Uzungeliş’e yönelik bu haksız ve hukuksuz uygulamanın Aleviler gözdağı verme siyasetinin bir parçasıdır bizler her ne olursa olsun taleplerimizden,insan ve hak mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.Temennimiz odurki Enver Uzungelişin uygulanan hukuk dışı uygulamanın bir an önce sonlandırılmasını, kendisinin ve tüm yurttaşların haklarının korunmasını talep ediyoruz. Adaletin ve hukukun egemen olduğu bir toplum için sesimizi yükseltiyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Umarız bu durum en kısa sürede Enver’e verilen 5 yıl süreyle Türkiye’ye giriş yasağı biranönce olumlu bir şekilde çözüme kavuşur.

 

 

EN SON EKLENENLER