Halk arasında sosyal dayanışmayı ve duyarlılığı artırmak amacıyla Covid-19 Salgını başladığı günden bu yana yaşlılara ,evden çıkma imkanı olmayan insanlara yönelik çalışmalarıyla son süreç içerisinde dikkatleri üzerine çeken Kadir Polat ve ekip arkadaşları Toplumsal Dayanışmaya destek oluyorlar.
Özellikle sosyal dışlanmışlığın yoğun olduğu bölgelerdeki öğrencilere eğitim desteği vererek Binlerce öğrencinin eğitim hayatlarının daha sağlıklı gelişimine katkı sunan Polat,
uzun yıllardan beri Türkiye genelinde İstanbul’dan Şırnak’a Edirne’den Kars’a çeşitli illerde bireysel olarak yaptığı bu iyilik hareketi ile dikkatleri çekmekte olan Kadir Polat, içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreçte oluşturdukları Toplumsal Dayanışma Kültürünü Geliştirme Platformu adıyla kurduğu platform üzerinden desteklerini yürütüyor.
İstanbul genelinde‘de birçok projeyi pratiğe taşıyan Polat, son pandemi sürecinde bugüne kadar 6 bin Yakın ailemizin sofrasına 7-8 çeşit olmak üzere Taze sebze dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca dağıttığı taze sebzeler Muğla’nın Fethiye ilçesinde doğal tarım ile elde eden üreticilerimizden önemli bir katkıda bulunarak doğal ürünlerin İhtiyaç sahiplerine ulaşmasında bir nebze olsun katkıda bulunmuş oluyor.
Aleviler için matem ayı olan Muharrem ayında da 12 İmamlar aşkına 12 Cemevi’ne gıda desteğinde bulunan Kadir Polat ,
tüm bu katkıları ihtiyaç sahiplerine ulaşımını sağlayan , yıllardır toplumsal aktiviteler içerisinde görmeye alıştığımız Bayram Karabulut ve diğer ekip arkadaşlarıyla çok hızlı bir şekilde büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar.Sosyal dayanışmayı artırmak için yaptığı destekler ve etkinlikler elbette bununla da sınırlı değil. Erkek şiddeti nedeniyle öldürülen Özgecan Aslan’ın Elazığ Koruk Köyünde bir kütüphane ve Annesinin adını taşıyan bir yaşam parkı yapımını gerçekleştirdi.
“ÜRETMEK GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEKTİR”
Erzincan Kemaliye’li olan Kadir Polat sürdürmeye kararlı olduğu sosyal yardımlaşma için şu mesajı paylaştı:
“Tüm mücadelemiz;
Girişimcilik tutkusu ve mükemmelliğe ulaşma arzusu ile bu ülke için üretmek ve adaletli olarak paylaşmak. Kurucu değerlerimize olan aidiyet duygumuz ve toplumsal sorumluluğumuza olan inancımız ile 40 yıldır, içselleştirerek pratiğe taşıdığımız ideolojimiz gereği üretiyoruz ve paylaşıyoruz.
Eleştirmek günü kurtarmaktır, üretmek geleceği şekillendirmektir.
Demem o ki, geleceğin seyircisi olmak yerine tasarımcısı olmakta fayda var.”
Kemal DEMİR / İST