Emine Şenyaşar 11’inci kez ifadeye çağırıldı

288 gündür “Adalet Nöbeti”nde olan Emine Şenyaşar 11’inci kez ifadeye çağrıldı.
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının dükkandan başlayarak, hastanede biten saldırısı sonucunda eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’tan bu yana sürdürdüğü “Adalet Nöbeti” eylemi 288’inci gününde devam ediyor.
Sabahın erken saatlerinde Suruç’ta bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelen Emine ve Ferit, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbete başladı.
11’inci kez ifadeye çağrıldı
Kısa bir süre sonra ailenin yanına gelen polisler Emine’yi, “Kamu görevlisine hakaret” ettiği iddiasıyla ifade vermek için adliyeye çağırdı. Emine, nöbet eylemine başladığından bu yana 11 kez ifadeye çağrıldı.
Emine’nin, serumla adliye binası önüne geldiği 241’inci gün ve birçok ilden yüzü aşkın barış annesinin ziyaret ettiği 245’inci gününde yaktığı ağıtlarında sarf ettiği sözlerden kaynaklı ifadeye çağrıldığı kaydedildi.
‘Eşim ve 2 çocuğumu kim öldürdü?’
Emine savcılıkta sorulan bütün sorulara, “Eşim ve 2 çocuğumu kim öldürdü?” diye cevap vereceği ifade edilirken, Emine ve Ferit, “ifade vermek” için avukatları ile adliye binasına geçti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER