İstekli ve Gümüşel gözaltına alındı

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridi ile evlendirip istismarına göz yumduğu olayda baba Gümüşel ve müridi Kadir İstekli gözaltına alındı

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridi ile evlendirip her gün tecavüz edilmesine göz yumulması davasında faillere gözaltı yapıldı.

Gümüşel’in kızını evlendirdiği müridi Kadir İstekli dün akşam Pendik’te gözaltına alınırken, ardından ise Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı. Şahısların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., babasının 6 yaşında iken imam nikahı ile evlendirmesi sonucu, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. Gazeteci Timur Soykan’ın duyurduğu ve mahkemeye ulaşan dosyaya göre, 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı. İddianameye göre baba, İstanbul Çengelköy’deki bir medresede henüz 6 yaşındayken H.K.G’yi tarikat mensuplarından 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdi.

H.K.G’nin yıllar sonra şikayetiyle ortaya çıkan istismar olayı için kabul edilen iddianame sonrası dava Mayıs ayına alınmış, tepkilerin ardından dava 30 Ocak’a çekildi.

İSTANBUL

#İstekli #Gümüşel #gözaltına #alındı

EN SON EKLENENLER