Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan mitinge çağrı

Emek ve Özgürlük İttifakı, 15 Ocak’ta İstanbul’da ilk büyük mitingini gerçekleştirecek, HDP milletvekilleri, özgürlüğü haykıracaklarını belirterek, mitinge katılım çağrısı yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, “Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim” şiarıyla 15 Ocak Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı’nda ilk ortak mitingini düzenleyecek. İttifak bileşenlerinin eşbaşkan, başkan ve sözcülerinin katılacağı miting saat 13.00’te başlayacak. Miting için kentin tüm ilçelerinde bildiri ve broşürler dağıtılmaya başlandı.

Savaş maliyeti halkın ekmeğinden

Mezopotamya Ajansı’na miting hakkında bilgi veren HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları
miting sloganının ülkenin temel sorunlarına karşı bir itiraz niteliği taşıdığı ve artık bıçağın kemiği kestiğini söyledi. Hayat pahalılığı ve işsizliğin hat safhaya ulaştığına dikkati çeken Hatimoğulları, yaşanan sorunların temelinde iktidarın savaş politikalarının olduğunu savaş maliyetinin halkın ekmeğinden kesildiğini söyledi.
Tek adam rejimi bir otoriter sistem ve istibdat rejimine doğru hızla adım attığını söyleyen Hatimoğulları, “Biz de istibdat rejimine karşı özgürlükleri savunmak üzere mitingimizi düzenliyoruz. En basit insan hakkının dahi hayata geçirilmediği, anayasanın çiğnendiği, özgürlüklerin bu kadar kısıtlandığı bir dönemde bizler de özgürlüklerimizi talep ediyoruz. Yani istibdatta karşı özgürlük diyeceğiz” dedi.

Tüm dinamikleri buluşturacağız

Miting için oldukça yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Hatimoğulları, “Dünyanın en büyük kentlerinden birisi olan İstanbul, emekçilerin ve yoksulların temel yaşam merkezlerinden birisi. Kısaca bizim İstanbul’u seçmemizin en büyük nedeni bütün bu siyasal ve toplumsal dinamiklerin bir arada olduğu bir kent olmasındandır. Bu yapacağımız miting ile bahsedilen tüm dinamikleri buluşturmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul’daki tüm kesimleri mitinge çağıran Hatimoğulları, şunları söyledi: “İstanbul’un değerli halkları, emekçileri, yoksulları, kadınları, doğa ve insan hakları savunucuları hep birlikte büyük bir dayanışma ile iktidara karşı mitingimizi demokrasi şölenine çevirelim. İktidarın istibdat rejimine karşı demokrasi ağacını hep birlikte büyütelim” dedi.

Miting seçim çalışmaların startı olacak

HDP’li Ömer Öcalan ise, ekonomi başta olmak üzere her alanda kriz yaşandığına işaret ederek, krizlerin son bulması için savaşın durması gerektiğinin altını çizdi.
Halkları mitinge davet eden Öcalan, “AKP-MHP iktidarı tarafından irade kırma üzerinden yürütülen girişim sonuçsuz kalacak, başarıya ulaşamayacak. Yeter ki güçlü bir ittifak olsun, halkların, Kürtlerin ve Kürt dostlarının birliği olsun. Miting bu açıdan anlam taşıyor. miting seçim çalışmalarının da startı olacak” diye konuştu.

İSTANBUL

.

#Emek #Özgürlük #İttifakından #mitinge #çağrı

EN SON EKLENENLER