Millet İttifakı’nın seçim vaadi; 240 sayfalık metinde Kürt sorunu yok – Yeni Yaşam Gazetesi

Millte İttifakı Ankara’da seçim vaadini açıklıyor; 240 sayfalık metinde Kürt sorunu ve anadilde eğitim kendine yer bulamadı

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nden oluşan Altılı Masa, bugün Ankara ATO Congresium’da ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni açıkladı.

240 sayfalık metinde, Kürt sorunu, laiklik ve anadilde eğitim kendisine yer bulamadı. Millet İttifakı yapılan toplantılar sonucu oluşturduğu mutabakat metnini ve seçim vaadini açıkladı.

240 sayfada toplanan bu vaatler arasında Kürt sorunu, laiklik ve anadilde eğitimin olmaması dikkat çekti. Binlerce karakterlik metinde Kürt kelimesi tek bir yerde bile geçmiyor.

Öte yandan Altılı Masa’nın ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ kitapçık haline getirildi. Metinde “hukuk, kamu yönetimi, adalet ve yargı, şefaflık ve denetim, eğitim ve öğretim, yolsuzlukla mücadele, sosyal politikalar, dış politika, savunma, yenilikçilik, bilim, güvenlik ve göç politikaları, sektörel politikalar’ gibi başlıklar yer alıyor.

YÖK’ün kaldırılacağı ve seçim barajının yüzde 3’e düşürüleceği söylenen metinde kayyum uygulamalarının sonlandırılacağı ifade edildi.

HABER MERKEZİ

 

#Millet #İttifakının #seçim #vaadi #sayfalık #metinde #Kürt #sorunu #yok #Yeni #Yaşam #Gazetesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER