Barış Akademisyeni Demirkent için göreve iade kararı

OHAL dönemindeki KHK ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Dinçer Demirkent için göreve iade kararı verildi

15 Temmuz 2016’dan sonra ilan edile OHAL ve sonrasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) binlerce insan işinden edildi, tutuklandı. O süreçte özellikle muhaliflere yönelik “cadı avı” ile onlarca emekçi işinden edilmişti.. Onlardan biri olan ve KHK ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden ihraç edilen Dinçer Demirkent hakkında yargı göreve iade kararı verdi.

6 yıl sonra görevine dönecek

İdare Mahkemesi, OHAL Komisyonu’na yaptığı başvuru olumsuz sonuçlanan ve süreci yargıya taşıyan Demirkent’in davasında ihlal kararı verdi. Demirkent, kararın kesinleşmesi durumunda tam altı yıl sonra görevine dönebilecek. Demirkent için verilen karar, Prof. Dr. Özdemir Aktan’ın ardından ikinci göreve iade kararı olmuş oldu.

Kararı sosyal medyada duyuran Demirkent’in de üyesi olduğu Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Şube, “Bu daha başlangıç, haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm hocalarımız geri dönecek! #GeriDöneceğiz” dedi.

İkinci kişi oldu

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalamalarının ardından OHAL dönemindeki KHK’lerle ihraç edilen Barış İçin Akademisyenler’in hukuki mücadelesini sürdüyor. Ankara 21’inci İdare Mahkemesi, bu davalarda bir ilke imza atmış ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi iken ihraç edilen Prof. Dr. Özdemir Aktan için göreve iade kararı vermişti. Demirkent, ikinci göreve iade kararı olmuş oldu.

ANKARA

#Barış #Akademisyeni #Demirkent #için #göreve #iade #kararı #Yeni #Yaşam #Gazetesi

EN SON EKLENENLER