Komplonun amacı Ortadoğu’ya müdahale

Sorxwîn Kobanê, “İmralı’da gösterilen direniş hiçbir yerde gösterilmiş değil” diyerek PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın direnişinin halklara örnek olduğuna dikkat çekti

PKK Lideri Abdullah Öcalan uluslararası güçlerin bizzat içerisinde yer aldıkları komplo ile 15 Şubat 1999 günü Nairobi’den Türkiye’ye getirildi. 24 yıldır derinleştirilmiş ve genelleştirilmiş mutlak tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan’la yaklaşık iki yıldır ailesi ve avukatları hiçbir şekilde haber yok. Avukat ve ailesinin her hafta düzenli olarak, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvuru yapmalarına rağmen bugüne kadar bir sonuç alınmış değil. 15 Şubat komplosuna günler kala Kürtler ve dostlarının tecrit ve komploya ilişkin tepkileri ise devam ediyor. Çeyrek asırdan bu yana devam eden tecrit ve uluslararası komploya ilişkin Savaşta Yaralananlar Derneği’nin yönetiminde yer alan Sorxîn Kobanê değerlendirmelerde bulundu.

Amaç Ortadoğu’ya müdahale

“Komplonun amacı Önder Apo’yu esir alıp onun şahsında Ortadoğu’ya müdahale etmekti” diyen Kobanê, gerçekleştirdikleri komplo ile bu güçlerin Ortadoğu’ya hakim olmak istediklerini ifade eden Kobanê, “Yıl yıl bu komplo Ortadoğu’da farklı saldırı ve renklerle kendisini açığa vurdu. Komplocular Önder Apo’nun esareti ile halkın iradesini kırıp kendi egemen sistemlerine göre Ortadoğu toplumu içerisinde bir yaşam inşa etmek istedi. Komplo başladığında Kürt halkı yaşadığı her ülkede ayağa kalktı ve eylemleri ile komployu boşa çıkardı” sözleri ile komplonun amacına değindi.

‘Bizler yetersiz kaldık’

Ortadoğu halkalarının Abdullah Öcalan’a sahip çıktığını ifade eden Kobanê şunları belirtti: “Ortadoğu halkları kar kış dinlemeden eylemler yaparak Önder Apo’yu sahiplendi. Komplo yıl yıl devam etti. Önder Apo’yu zehirlemek istediler, saçlarını kestiler zorla, yine Ada’da yangın çıkardılar, avukatların gitmesine izin vermediler, disiplin cezası adı altında ağırlaştırılmış bir tecridi sürdürüyorlar. Önderlik Ortadoğu ve dünyada çözüm gücü olduğu için bu komployu gerçekleştirdiler. Ancak Ortadoğu halkları bu komployu boşa çıkardı. Ancak bizler cevap olmak için yetersiz kaldık.”

‘Güneşimizi karartamazsınız’

Mustafa Malçok’un ‘Bedenimdeki ateşle 15 Şubat karanlığını aydınlatacağım’ dediğini hatırlatan Kobanê, Kürt halkının Abdullah Öcalan etrafında ateşten bir çember oluşturduğuna dikkat çeken Kobanê, “Gençler ve halk önderlik etrafından ateşten bir çember oldu. Mustafa Malçok arkadaş ‘Bedenimdeki ateşle 15 Şubat karanlığını aydınlatacağım’ demişti. Bu arkadaşların amacı canlarını yakmak değil, önderliğe yönelik bir saldırıya karşı siper olmak, sistemi yerle bir etmek. Bu felsefe ile 15 Şubat yaklaşırken Kuzey Kurdistan’da bir kez daha ‘Güneşimizi karartamazsınız’ diyerek Türk devletine ve dünyaya mesaj verildi” ifadelerini kullandı.

Halklar kenetlendi

Tüm dünyada ‘Önder Apo’nun varlığı varlığımızdır’ diyen çok örgütlü bir kesimin olduğunu söyleyen Kobanê, “Hiç kimsenin halk ve önderlik arasına giremeyeceğini unutuyorlar. Çünkü önderlik felsefe ve ideolojisi ile halk içerisinde yer edinmiş. Halkı ve önderliği fiziki olarak birbirlerinden koparabilirler ancak hiçbir güç halkı ve özgürlük savaşçılarını önderlikten koparamaz. Önderlik, Ortadoğu halklarını kucaklamış durumda ve tüm halklar önderlik etrafında kenetlenmiş durumda. Bugün tüm dünya ‘Önder Apo’nun varlığı varlığımızdır’ diyor. Bu slogan Ortadoğu gerçekliğini gösteriyor” değerlendirmesi yaptı.

İmralı direnişi

Halkların Abdullah Öcalan’ın direnişinden feyz aldığını belirten Kobanê, “İmralı’da gösterilen direniş hiçbir yerde gösterilmiş değil. Bugün İmralı’daki direniş Ortadoğu halklarını da etkiliyor. Medya Savunma Alanları’nda özgürlük savaşçıları kimyasal silahlara karşı direniyor. Kuzey ve Doğu Suriye halkları her türlü saldırıya karşı direniyor. Kuzey Kurdistan’da cezaevlerinde direniş var. Rojhilat’ta ‘jin jiyan azadî’ sloganı ile bir direniş yürütülüyor. Bu direnişler egemen güçlerin ve Türk devlet sisteminin çöktüğünü gösteriyor. 15 Şubat bir kara gün olarak belirlendi.”

Haber: Newal Botan / Qamışlo-JINNEWS

#Komplonun #amacı #Ortadoğuya #müdahale

EN SON EKLENENLER