CHP’li Tanal: Depremzede çiftçilerin paraları DEDAŞ’a aktarıldı

CHP’li vekil Tanal, Riha’da depremzede çiftçilerin Ziraat Bankası’na yatan tarımsal destekleme paralarının, özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın hesabına aktarıldığını açıkladı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Riha’dadepremden etkilenen çiftçilerin hesabına yatan tarımsal destekleme paralarının, DEDAŞ hesabına aktarıldığını açıkladı. Tanal, konuya ilişkin sanal medya hesabından işlem dekontu görselini de paylaştı.

Tanal’ın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:“Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! Hani depremin yaralarını hep birlikte sarıyorduk? Hani gün birlik ve beraberlik günüydü? Hani Şanlıurfa ‘afet bölgesi’ ilan edilmişti? Şanlıurfa’da depremzede çiftçilerin Ziraat Bankası’na yatan tarımsal destekleme paraları, yine özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın hesabına aktarıldı. Bahane hep aynı!”

Depremzede çiftçiler bu paraları bekliyordu

Riha’daki depremzede çiftçilerin yeni yatan mazot ve gübre desteği parası, ‘tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerji borçları’ gerekçesiyle DEDAŞ’a aktarıldığını ifade eden Tanal, “Bari deprem döneminde bu fırsatçılığa izin vermeseydin ey iktidar sahipleri! Dün kameraların karşısına geçen Tarım Bakanı’nız, ‘2022 yılından itibaren ayni olarak ödediğimiz mazot, gübre desteğini, depremden etkilenen 11 ilimize nakit ödeme kararı aldık. Depremzede çiftçimizin hesaplarına bugün itibarıyla yatıracağız’ şeklinde açıklama yaptı. Urfalı çiftçiye değil, iktidar olarak sırtını sıvazladığınız DEDAŞ’a ‘müjde’yi vermişsin ey Tarım Bakanı! Urfa’da o paralar çiftçiye ulaşmadan, DEDAŞ tarafından el konuldu. Deprem mağduru Şanlıurfalı çiftçiler, dört gözle bu tarımsal desteklemeyi bekliyordu. Ancak yine hayal kırıklığına uğradılar.” ifadelerini kullandı

‘Depremzede çiftçiye bir darbe de siz indirmiş oldunuz’

Tanal devamında şunları söyledi: “Depremzede çiftçiye bir darbe de siz indirmiş oldunuz. Kaldı ki çiftçiyi desteklemek, çiftçiye sahip çıkmak anayasal göreviniz. Bu anayasal görevinizi yerine getirmiyorsunuz. Üstelik yasal olarak milli gelirin yüzde 1’i oranında tarım desteği vermeniz gerekiyor. Ancak kanunun çıktığı 2006’dan bu yana bu oranı hiç tutturmadınız. Millet İttifakı iktidarında çiftçimizi özel elektrik şirketlerine ezdirmeyeceğiz!”

 

HABER MERKEZİ


#CHPli #Tanal #Depremzede #çiftçilerin #paraları #DEDAŞa #aktarıldı

EN SON EKLENENLER