Riha’da dayanışma sürüyor: Kadınları yalnız bırakmayacağız

Riha’da, Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Barış Anneleri Meclisi, depremzede kadınlarla bir araya gelerek dayanışmayı büyütüyor

Her yıl büyük bir coşku ile alanlarda kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bu yıl yaşanan depremden dolayı şölenler yerine dayanışmayı büyüterek karşılanıyor. İlk günden beri sahada olan Tevgera Jinên Azad (TJA) üyesi kadınlar da 8 Mart’ı dayanışmayla geçirecek.

Sistem kadınları yalnız bıraktı

Dayanışma çalışmalarının yoğun yürütüldüğü kentlerden olan Riha’da (Urfa) çalışma yürütün TJA aktivisiti Sema Aişeoğlu, geçmiş yıllarda 8 Martın günler öncesinden start verilerek büyük şenliklerle kutlamalar yapıldığını hatırlatarak, bu yıl yaşanılan büyük bir felakette sistemin kadınları yalnız bıraktığını, hükümetin, devletin insanları göçük altında bıraktığını ve yaşamlarını sürdürecek olanlarında ihtiyaçlarını karşılamadığını söyledi.

Kadınların özellikle hijyen ve sağlık konusunda sorun yaşadığını belirten Aişeoğlu, bu amaçla ihtiyaç paketleri hazırladıklarını söyledi.

Halk yaralarını kendi sarıyor

Riha Barış Anneleri Meclisi üyesi olan Adalet Çay ise, Kürt halkının göç etmek zorunda kaldığını, İnsanların evlerinin ve şehirlerin yıkıldığını belirterek, felaket yaşandığı zaman kimsenin onlara yardımcı olmadığını, halk kendi gücüyle cenazelerine sahip çıktığını, enkazdan yaralılarını çıkardığını ve yaralarını sarmaya çalışıtığını vurguladı.

Riha’daki kadınların bir kısmının depremin yaşandığı yere gidip yardım etmeye çalıştığını, bir kısmının da kentte kalarak hem yardım topladığını hem de gelen ailelerle dayanıştığını dile getiren Çay, özellikle Kürt halkının birbirine sahip çıktığını ve bu dayanışmanın devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: MA

#Rihada #dayanışma #sürüyor #Kadınları #yalnız #bırakmayacağız

EN SON EKLENENLER