İstanbul’dan yola çıkan kadınlar Mereş’te: Yan yana durmak için geldik

8 Mart kapsamında depremzedelerle dayanışmak için İstanbul’dan gelen TJA, HDK ve HDP’li kadınlar Mereş’e ulaştı. Kadınlar, dayanışma dileklerini ileterek, kadınları yalnız bırakmayacakları belirtti

Deprem kentlerine 8 Mart dolayısıyla kadınların ziyaretleri sürüyor. İstanbul’dan dün yola çıkan Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi ve Kadın Zamanı Derneği de “Kadın dayanışması yaşatır” şiarı ile hazırladıkları yardım malzemeleri ile beraber depremin merkez üssü olan Mereş’in (Maraş) Bezarcix ilçesine ulaştı.

Yardımları halk yerine tarikatlara verdiler

Aralarında HDP milletvekilleri Dilşat Cambaz, Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy’un yanı sıra HDK Eşsözcüsü Esengül Demir’in de olduğu 40 kişilik kadın grubu depremzede kadınlarla bir araya gelerek açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada söz alan TJA aktivisti Remziye Alparslan, depremzedelerin yaralılarını ve cenazelerini enkaz altına çıkartmaya çalışırken iktidarı gelen yardımlara engel koyduğuna dikkat çekti.Alparslan, yadımların kurumların tarikatların eline teslim edildiğini dile getiren Remziye acil durum ve yardım kurumlarının da “şirket” mantığıyla yönetildiğini sözlerine ekleyerek, “Halkın verdiği yardımlar onların umurunda değil. Deprem bölgelerinde halka dağıtılması gereken bu yardımları fahiş fiyatlarla halka sattılar” ifadelerini kullandı.

Yan yana olmak için geldik

Kadınların rant ve sermaye düzenine karşı çıkacağını söyleyen Alparslan, “Kadın Özgürlük Zamanı” ruhuyla bu sisteme karşı direneceklerini ve kadınları yalnız bırakmayacaklarını belirtti. Sözlerine depremzede kadınlara dayanışma dileklerini ileterek başlayan HDK Eşsözcüsü Esengül Demir ise, “Biz halkları düşünmeyen, ötekileştiren, halkların ihtiyaçlarını değil ama sermayenin ihtiyacını önceleyen bir yaklaşım karşısında, Türkiye’nin bütün halkları devletin ayrımcı politikalarına rağmen dayanışmayla yan yana olmak için yola çıktık” şeklinde konuştu.

Zincir oluşturuldu

Kadınlar açıklamanın ardından zincir oluşturarak İstanbul’dan depremzede kadınlar için getirdikleri başta temizlik ve hijyen malzemesi olmak üzere kadın ihtiyaçlarının olduğu aracı boşalttı. Kadınlar sonrasında bu ihtiyaç malzemelerini dağıtmak üzere köylere dağıldı.

MEREŞ

 

#İstanbuldan #yola #çıkan #kadınlar #Mereşte #Yan #yana #durmak #için #geldik

EN SON EKLENENLER