İran’da öğrencilere üniversiteye giriş yasağı

Tahran’da bulunan Allameh Tabatabai Üniversitesi’nde kız öğrencilere dönük gerçekleştirilen zehirleme olaylarına karşı yapılan protesto gösterilerine katılan en az 30 öğrencinin üniversiteye girişi yasaklandı

Eylül 2022’den bu yana “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları ile başlayan halk ayaklanması sırasında üniversitelerin disiplin kurulları tarafından binlerce öğrencinin üniversiteye, eğitim ve öğretim kurumlarına girişi yasaklanırken, öğrencilerin baskı ve şiddete maruz bırakılıp tutuklandıkları biliniyor.

JINHA’da yer alan habere göre, İran ve Rojhilat’ta kız çocuklarının eğitim gördüğü yerlerde zehirleme olaylarını protesto etmek amacıyla 7 Mart günü Tahran’daa toplanan Allameh Tabatabai Üniversitesi merkez kampüsünün öğrencileri şiddete maruz kaldı. Öğrenciler tutuklanma ile tehdit edildi. Öğrencilere resmi olarak tebligat gönderilmezken kampüse girişleri üniversite güvenliği tarafından fiili olarak engellendi.

Üniversiteye girişi engellenen 30 öğrenciden bazılarının adları şöyle; Hasti Amiri, Fereshte Tousi, Nazanin Laleh, Maryam Mahmoudi.

DIŞ HABERLER

#İranda #öğrencilere #üniversiteye #giriş #yasağı

EN SON EKLENENLER