Emek ve Özgürlük İttifakı Paris’te miting yaptı

Emek ve Özgürlük İttifakı, Paris’te gerçekleştirdiği mitingde 27 Nisan’da başlayacak oy kullanma sürecine katılım çağrısı yaptı

Emek ve Özgürlük İttifakı, Fransa’nın başkenti Paris’te miting düzenledi.  Paris Republique Meydanı’nda binlerle buluşan ittifak bileşenleri, meydanı Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) bayraklarıyla donattı.

Saygı duruşuyla başlayan mitinge Amed milletvekili adayı Berdan Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise görüntülü olarak bağlanarak halka seslendi. Fransız Yeşiller Partisi ve Fransız Komünist Parti temsilcileri de mitingde yer aldı.

27 Nisan’da başlıyor

Paris Emek ve Özgürlük İttifakı Seçim Koordinasyonu adına ilk olarak sözü alan Vedat Bingöl, 21 yıllık AKP-MHP iktidarına karşı demokratikleşme sürecinin önünü açma açısından söz konusu seçim sürecinin tarihsel olduğunu vurguladı. Bingöl, 27 Nisan’da Paris’te başlayacak olan oy kullanma işlemi için halkı seçim sürecinde sandık başına çağırdı.

Uçar görüntülü bağlandı

Mitinge görüntülü olarak bağlanan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Değişimi birlikte başlatacağız” diyerek, Avrupa’daki halkın iradesinin sandığa yansımasının önemine vurgu yaptı. Ülkedeki baskı rejimine karşı hep birlikte irade olunması gerektiğini belirten Uçar, 27 Nisan-9 Mayıs arasında Fransa’da oy kullanma işlemi sırasında halkın sandık başında olması gerektiğini hatırlattı.

İmralı’yı işaret etti

Paris’teki katliamlarda yaşamını yitirenleri anarak sözlerine başlayan Berdan Öztürk de “Söz konusu seçim, aynı zamanda katliamları aydınlatmanın mücadelesidir” dedi. 21 yıllık AKP-MHP iktidarının son bulması için halkın iradesinin ancak çözüm olacağını ifade eden Öztürk, “Çözümü Amerika’da, Rusya’da ya da başka yerde arayanların aksine çözümün adresi İmralı’dır. İmralı tecridin, ülkedeki tutuklamaların, kayyumların, baskıların ve yaşanan tüm hukuk dışı süreçlerin son bulması için seçimler önemli bir yerde duruyor” ifadelerini kullandı.

Sandık başına gitme çağrısı

Deza Amed, Kewana Zêrîn ve Farqîn Azad’ın sahne performansı ile halayların durmadığı mitingde Emek ve Özgürlük İttifakı Paris bileşenleri toplu olarak sahnede yerini alarak, halka seslendi. Tutuklu seçilmişler, gazeteci, hukukçuları hatırlatan ittifak temsilcileri, “Ülkede güneş doğana kadar bu mücadele sürecek ve seni başkan yaptırmayacağız” diye bir kez daha Paris Republique Meydanı’nda halka sandık başına gitme çağrısı yaptı.

HABER MERKEZİ

 

#Emek #Özgürlük #İttifakı #Pariste #miting #yaptı

EN SON EKLENENLER