Seçim çalışmaları devam ediyor: İstanbul’dan Amed’e Yeşil Sol rüzgarı

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları İstanbul’dan Riha’ya seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta düzenlenecek seçimlere ilişkin birçok kentte büro açılışları, esnaf mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.

Riha

Yeşil Sol Parti Riha’nın Hawagê (Bozova) ilçesinde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri Meclisi’nin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Hawagê ilçesinde bağlı Gölbaşı Mahallesi’nde bulunan seçim irtibat bürosu önünde toplanan yüzlerce kişi, Yeşil Sol Parti Riha milletvekili adaylarını davul zurna ile karşıladı. Programa gençlerin yoğun katılımı gözlemlenirken, sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Şehîd namirin” sloganları atıldı.

Açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili adayı Nergiz Çiğdem Karakeçili, AKP iktidarını göndermenin halkın elinde olduğun belitti. AKP-MHP iktidarını göndereceklerinin sözcünü veren Karakeçili, “Bu ceberut sistemi 14 Mayıs’ta göndereceğimizin sözünü veriyoruz. Gece gündüz demeden mahalle mahalle köy köy çalışıp partimizi birinci parti yapacağız. Halkımıza reva görülen ölüm, kıyım ve gözyaşını bizler reddediyoruz. Bu ülkeye kalıcı barışı ve demokrasiyi kadınlar, gençler, ezilenler, ötekileştirilenler kısaca Yeşil Sol Parti çatısı altında direnen halklarımız getirecek” dedi.

Muğla

Yeşil Sol Parti, Muğla’nın Bodrum ilçesi Turtgutreis Mahallesi’nde ilk kadın seçim bürosunu açtı. “Jin Jiyan Azadi” sloganlarının hakim olduğu açılışta erbaneler çalınarak halaylar çekildi.

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Bodrum İlçe Eşbaşkanı Zuhal Macit, kadın mücadelesinin her alanında bulunduklarını kaydederek, “Bodrum’da ilk kez kadın seçim büromuzu açıyoruz. Yeni yaşamı kadınlar olarak inşa edeceğiz. 15 Mayıs sabahını bekleyin kadınlar geliyor” dedi.

Yeşil Sol Parti Muğla milletvekili adayı Derya Hezer de Ermeni Soykırımı’mda yaşamını yitirenleri andı. Hezer, kadınlar olarak mücadelede ön saflarda olduklarını ve öyle olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hezer, “Kadınlar olarak biz meşaleyi elimizde tutuyoruz. Bu mücadelenin en önündeyiz ve öyle olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında seçim bürosunun açılışı coşkuyla gerçekleşti.

İzmir

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in Konak ilçesi Çimentepe semtinde bildiri dağıtımı yaparak, midye işçisi kadınları ziyaret etti. Çalışmalarda milletvekili adayı Hediye Korkut, HDP ve Yeşil Sol Parti yöneticileri yer aldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bildiri dağıtımında seçime dair bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Partililere yaşadığı sıkıntıları anlatan midye işçisi Sozdar Duman, sabahtan akşama kadar çalıştıklarını ancak, emeğinin karşılığını alamadıklarını söyledi. Duman, “Kiracıyız iki çocuk var. İşçi değil köleyiz. 2 kişi çalışıyoruz ama yetmiyor, mecburen geliyoruz. Ev dökülüyor ama 2 bin TL kira veriyoruz. Her şeye zam geldi, kiralar bir yılda arttırıldı. Umarım kazanırsınız, adalet eşitlik gelir. Oyumuzu Yeşil Sol Partiye vereceğiz” dedi.

Yeşil Sol Parti İzmir’in birçok ilçe ve mahallerinde bildiri dağıtımı, esnaf ziyaretinin yanı sıra kurum ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Balıkesir

Yeşil Sol Parti Balıkesir’in Erdek ilçesinde pazar ve çarşı esnafına ziyaret ederek bildiri dağıttı, seçimlerde destek istediHalkın yoğun ilgi gösterdiği bildiri dağıtımı çalışmasında “Tek adam rejiminin son bulması” çağrıları öne çıktı.

Esnafla konuşan Yeşil Sol Parti adayı Şevin Coşkun, 14 Mayıs seçimlerinde Balıkesir’de tarih yazmak için herkesin sandığa giderek oy kullanması gerektiğin söyledi. Coşkun, “Yurttaşlarımızdan şunu istiyoruz; Oylarınızı koruyun ve Yeşil Sol Partiye oy verin. Balıkesir’de yürüttüğümüz çalışmalarda büyük bir dayanışma görüyoruz. Burada büyük bir destek görüyoruz. Çalışmalarımızı büyüterek sürdürüyoruz” dedi.

Amed

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesinin köylerini ziyaret etti. Adaylardan Samet Mengüç, Kürt halkının kendisine yönelik yok sayma politikalarına karşı dimdik ayakta durduğunu ifade etti.  Mengüç, “Bu onurlu duruşu eninde sonda bu hakın bütün haklarını almasına sebebiyet verecektir. 100 yıllık bu ezilmişlikten sonra bir dönüm noktasındayız. Ya bu tekçi sistemi devam ettireceğiz ya da bu siteme dur diyeceğiz” dedi

İstanbul

Yeşil Sol Parti, Arnavutköy ilçesinde seçim irtibat bürosu açtı. Büro açılışı öncesinde Boğazköy Mahallesi’nde stand kuruldu. Burada toplanan çok sayıda kişi, halay çekerek sloganlar attı. Kitle daha sonra Taşoluk Mahallesi’ne yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, “Bijî Serok Apo” sloganı atıldı. Yürüyüş ardından kitle Taşoluk Mahallesi’nde açılan büronun önüne geldi. Açılışa İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili adayları da katıldı. Alkış, zılgıt ve sloganlarla büro açılışı yapıldı.

Kaynak: MA

#Seçim #çalışmaları #devam #ediyor #İstanbuldan #Amede #Yeşil #Sol #rüzgarı

EN SON EKLENENLER