İzmir’de seçimler için her okulda avukat görev alacak

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için sandık güvenliğine dair bilgi veren İzmir Barosu avukatlardan Gamze Şimşek, ‘Öyle bir noktaya geldik ki seçimin kendisinden ziyade geldiğimiz nokta daha çok önem arz ediyor’ dedi

Kurdistan ve Türkiye kentlerinde 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için hazırlıklar ve çalışmalar devam ediyor. Tüm partiler özellikle daha önceki yıllarda yaşanan usulsüzlüklere karşı sandık güvenliği üzerinde önemle duruyor. Bu amaçla tüm avukatlar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri de saha çalışmalarına devam ediyor.

10 bin sandık kurulacak

İzmir Barosu da, yaklaşık 1 yıldır her türlü ihtimale karşı seçim güvenliği için eğitim çalışmaları gerçekleştirirken, 18 grup halinde yüzlerce avukata eğitim verdi. İzmir’de bin 600 civarı okulda yaklaşık 10 bin sandık kurulacak. Baro her okula bir avukat atayacak. Ayrıca mobil ekiplerden oluşacak avukatlar da sürekli ilçeleri gezecek. Baro ayrıca Muğla, Isparta, Çanakkale ve deprem bölgesindeki meslektaşlarına da online eğitim vererek, seçim çalışmaları için hazırlık yapıyor.

Bu seçim çok önemli

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Semra Turan‘a çalışmalarına dair bilgi veren İzmir Barosu Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Masası’ndan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Gamze Şimşek, Amed merkezli yaşanan gözaltı operasyonuna da değinerek, “Öyle bir noktaya geldik ki seçimin kendisinden ziyade geldiğimiz nokta daha çok önem arz ediyor. Seçim güvenliği için çalışma yürüten meslektaşlarımız, gazeteciler, herkes haksız, gözaltı ve tutuklamaların mağduru oluyor. Şu an öyle bir yerdeyiz. O yüzden bu seçim çok önemli” dedi.

YSK’ya ne kadar güvenebiliriz?

Yargının bağımsızlığının sadece kağıt üzerinde kaldığını söyleyen Şimşek, “Hepimiz daha önceki seçimlerde gördük, yaşadık. Yüksek Seçim Kurulu ‘Mühürsüz oyları geçerli olabilir’ kararını seçim başladıktan sonra alabiliyor. YSK’nin kararlarına ne kadar güveniliyor? Orası da tartışmalı konular. O yüzden bu seçimi hukukçular açısından da korunması gereken bir hukuk değeri olarak görüyoruz” diye belirtti.

2022’den beri hazırlanıyoruz

Seçim güvenliği için çok erkenden harekete geçtiklerini vurgulayan Şimşek, “Haziran 2022’den bu yana hazırlık yapıyoruz. Şu ana kadar 18 grup eğitim gerçekleştirdik, seçimin son haftasına kadar da eğitimlerimiz sürecek. Tekirdağ, Muğla ve Çanakkale barolarına eğitimlere gittik. Isparta ve Aydın’a da gideceğiz. Deprem bölgesindeki barolarla da görüşüp online eğitimler yaptık. Yaşanılacak sorunlara karşı iletişim halinde olacağız” şeklinde ifade etti.

İzmir’in her yerinde olacağız

Bin 600’e yakın okulun olduğunu aktaran Şimşek, “Her okula bir avukat görevlendireceğiz. Seçmen yaşanacak olan her hangi bir hukuki sorunda ya da destek istediğinde avukatlara rahatlıkla ulaşabilecek. İlgili telefon numaralarını daha sonra paylaşacağız. Seçim günü 05.30’da mesaiye başlayacağız. Yine ilçelerde mobil ekiplerimiz olacak. Seçim günü İzmir’in her yerinde olacağız” diye vurguladı.

İZMİR

#İzmirde #seçimler #için #okulda #avukat #görev #alacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER