Oy kullanmayan kalmasın: Hedef 15 bin seçmen taşımak

Yeşil Sol Parti İstanbul İl Örgütü farklı kentlerde oy kullanacak seçmenler için ‘Oy kullanmayan kalmasın’ kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 15 bin seçmenin taşınması hedefleniyor

14 Mayıs seçimleri için yurtdışında oy kullanma işlemleri devam ederken, Türkiye ve Kurdistan kentlerinde kullanılacak oylar için de çalışmalar sürüyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul İl Örgütü de seçim çalışmaları kapsamında kentte bulunan fakat seçmen kaydı başka kentlerde bulunan seçmenleri sandığa taşımak amacıyla 13 Nisan’da Hareketli Seçmen Komisyonu kurdu. Kentin 3 bölgesindeki ilçe ve mahallelerde hareketli seçmen tespiti için “Oy kullanmayan kalmasın” kampanyası başlatıldı.

Yol masrafları ödenecek

Kampanya kapsamında en az 15 bin seçmeni taşımayı hedefleyen parti, seçmen kaydı Kurdistan kentlerinde bulunan seçmenleri 100 otobüsle sandığa taşımayı hedeflerken, kaydı batı kentlerinde olanların ise yol masrafları karşılayacak.

Seçmenleri taşıyacağız

Çalışmalara dair bilgi veren Yeşil Sol Parti İstanbul Hareketli Seçmen Komisyonu Eş Sözcüsü Mehmet Uçar, hareketli seçmenleri tespit ettiklerini ve kayıt almaya başladıklarını aktardı. Kayıtların 10 Mayıs’ta son bulacağını kaydeden Uçar, “Kayıtların son bulmasının ardından seçmenleri 12 ila 13 Mayıs’ta göndermeyi planlıyoruz. Van, Ağrı ve Kars gibi yolculuğu yaklaşık 20 saat süren seçmenlerimiz olacak. 20 saatin altında yolculuğu sürecek olan daha çok batı illerindeki seçmenlerin gidişi için ise yol masraflarını karşılayacağız. Yani Kurdistan’da olan seçmenleri otobüslerle, batı illerinde olan seçmenlerimizi ise yol biletlerini karşılayacağız” dedi.

Çalışmalar sürüyor

Marmara Bölgesi’nin Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne kentlerinde bulunan hareketli seçmenlerin kayıtlarını da alacaklarını bilgisini paylaşan Uçar, İl Seçim Komisyonu ile yapacakları toplantı sonrası yolculuk süresi 20 saat süren seçmenler için gidiş-dönüş olmak üzere uçak seferi ayarlamayı da planladıklarını söyledi.

Depremzedeler için özel çalışma

Mereş (Maraş) merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden sonra bölgeden İstanbul’a göç etmek zorunda kalan seçmenler için de özel bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Uçar, “Depremden hemen sonra gelen yurttaşların kayıtları zaten elimizde vardı. Yakın süreçte gelen depremzede seçmenlerimize de ulaşmaya çalışıyoruz” diye belirtti.

Herkes oyunu kullansın

Kendilerine ulaşan tüm seçmenlerin sandığa ulaşması için çalıştıklarına dikkat çeken Uçar, “Tekçi ve faşist rejimden kurtulmak için herkes oyunu kullansın” diyerek seçmeni sandığa çağırdı.

Haber: Ergin Çağlar / MA

#kullanmayan #kalmasın #Hedef #bin #seçmen #taşımak

EN SON EKLENENLER