Deprem kenti Meletî için çağrı: Gelin sandıkları birlikte koruyalım

Deprem kentlerinden Meletî’de sandık güvenliği çalışmalarına dair konuşan HDP Meletî İl Eşbaşkanı Kemal Gedik, ‘Gelin bu süreçte hep birlikte sandıkları koruyalım’ çağrısı yaptı

14 Mayıs seçimleri için partilerin çalışmalarının yanı sıra sandık güvenliği çalışmaları da devam ediyor. 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen kentlerden olan Meletî’de (Malatya) de seçimler yıkımın gölgesinde karşılanıyor.

Kentte 530 bin sandık kurulacak

Bin 900 sandığın kurulacağı kentte, 530 bin 714 seçmen oy kullanacak. Deprem nedeniyle birçok kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin de göç etmek zorunda kaldığı kentte, en önemli konuların başında seçim güvenliği geliyor.

İlk kez seçimlere girmesi nedeniyle sandık görevlisi tayin edemeyen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), sandık müşahidi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yanımızda olun

Çalışmalarına dair Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Mahmut Altıntaş’a bilgi veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meletî İl Eşbaşkanı Kemal Gedik, seçimlerde sandık güvenliğinin en önemli konulardan biri olduğunun altını çizdi. Gedik, “Gelin bu süreçte hep birlikte sandıkları koruyalım. Daha önce 3 milyona yakın mühürsüz oyları kabul etmişlerdi. Meletî’deki duyarlı halkımıza sesleniyoruz, bu süreçte yanımızda olsunlar” dedi.

Meletî’de artık değişim şart

Sandık güvenliğinin sağlanması durumunda Meletî’de iki vekil çıkarma ihtimallerinin yüksek olduğunu vurgulayan Gedik, “Bu süreçte Meletî’nin yeniden inşası için doğru bir zeminde sağlıklı yaşam alanları oluşturabilmemiz için Yeşil Sol Parti’ye ihtiyaç var. Meletî’de artık değişim şart” ifadelerini kullandı.

Oylarımızı biz koruyacağız

Sandık güvenliği kapsamında yürüttükleri çalışmalara değinen Gedik, “Meletî’deki duyarlı halkımıza çağrım, mutlaka sandıklara sahip çıkmalarıdır. Bize ulaşarak mutlaka müşahit kartları alsınlar. Bizim diğer partilerden hiçbir beklentimiz yok, kendi oylarımızı ancak biz koruyabiliriz. Seçimlerde sandıkları korumamız, ıslak imzalı tutanakları almamız, oylar İlçe Seçim Kurulu’na kavuşana kadar sandığımızı takip etmemiz gerekiyor. Halkımızla omuz omuza vererek mücadelemizi sürdürecek ve mutlaka Meletî’den vekil çıkaracağız” şeklinde konuştu.

MELETÎ

 

#Deprem #kenti #Meletî #için #çağrı #Gelin #sandıkları #birlikte #koruyalım

EN SON EKLENENLER