Devlet yetkilisi düşen telefonunu bulmak için baraj suyunu boşalttı

Hindistan’da bir kamu görevlisi selfie çekerken suya düşürdüğü cep telefonunu geri almak için barajın suyunu boşaltırken, boşaltılan suyun 6 kilometrekarelik bir tarım arazisini sulamaya yetecek kadar su olduğu belirtildi

Hindistan’da bir hükümet görevlisi selfie çekerken suya düşürdüğü cep telefonunu geri almak için üç gün boyunca barajın suyunu boşalttı. Şikayet üzerine bir başka hükümet yetkilisi girişimi durdururken, görevli, hakkındaki soruşturma tamamlanana kadar açığa alındığı öğrenildi.

İçinde bilgi olduğunu iddia etti

Olay ülkenin Chhattisgarh eyaletindeki Kherkatta Barajı’nda gerçekleşirken, müfettişi olan Rajesh Vishwas adlı hükümet görevlisi geçen pazar günü selfie çekerken cep telefonunu suya düşürdü. Telefonun içinde hükümete ait hassas bilgiler olduğunu öne süren yetkili telefonun bulunması için önce dalgıçlar görevlendirildi ancak dalgıçlar telefonu bulamadı.

Önce dalgıçlara arattı

Ardınan bir başka yetkiliden bir miktar suyu boşaltabileceği konusunda “sözlü izin” aldığını iddia eden Vishwas barajın suyunun pompayla boşaltılmasını istedi, pompanın yakıt parasını da cebinden ödedi.

Sonra barajı boşalttı

Üç gün boyunca barajdan 2 milyon litre yakındaki bir kanala boşaltıldı. Telefon sonunda bulundu ancak su geçirdiği için kullanılamaz durumdaydı.

Şikayet üzerine görevden alındı

Boşaltılan suyun 6 kilometrekarelik bir tarım arazisini sulamaya yetecek kadar olduğu açıklanırken şikayet üzerine bölgeye giden bir başka hükümet yetkilisince barajın boşaltılması işlemi durduruldu. Vishwas hakkında”yetkisini kötüye kullanmaktan” soruşturma başlatıldı ve soruşturma tamamlanana kadar açığa alındı.

DIŞ HABERLER

#Devlet #yetkilisi #düşen #telefonunu #bulmak #için #baraj #suyunu #boşalttı

EN SON EKLENENLER