Tutuksuz yargılanan tacizci müdürün duruşması ertelendi

Cizîr’de 43 öğrenciye cinsel tacizde bulunmaktan yargılanan ve tutuksuz yargılanan Müdür Yardımcısı Burak Ercan’ın duruşması bir kez daha ertelendi

Şirnex’in Cizîr ilçesinde 43 öğrenciye cinsel tacizde bulunan Müdür Yardımcısı Burak Ercan hakkında “Cinsel taciz”, “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” ve “Basit cinsel saldırı” suçlarından açılan davanın 6’ncı duruşması Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, Şırnak Barosu Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonu katılırken, sanık Burak Ercan ve avukatı da bulundukları yerden SEGBİS ile bağlandı. Duruşma kimlik tespitiyle başladı.

Birçok öğrenciyi taciz etti

Kimlik tespiti ardından başlayan duruşmada ilk olarak mağdur öğrencilerden E.N.Y. ile Z.Y. dinlendi. SEGBİS üzerinden bağlanan Z.Y., Burak Ercan’ın kendisini taciz ettiğini belirterek, “2019 sürecini tam hatırlamıyorum. Ben o gün nöbetçi öğrenciydim. Ben Burak Ercan’ın odasında görevliydim. Burak Ercan’ı sadece müdür yardımcısı olarak tanırım. Odasında öğrenci listesi hazırlarken Burak Ercan arkadan gelip saçlarıma dokundu. Koluma girip başını omzuna koydu. Müdür yardımcısıdır diye ilk yanlış anlamadım. Ama bana yapılanların aynısını başka öğrencilerden de duyunca kendisinden şikayetçiyim, duruşmaya katılma talebim var.”

Mağdur öğrenci: Şikayetçiyim

Z.Y. ardından duruşma salonunda hazır bulunan mağdur öğrencilerden E.N.Y. dinlendi. E.N.Y. de sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek, davaya katılım talebinde bulundu.

Tutuklama talebi

İfadeler ardından mağdur avukatı Salih Ecer savunma yaptı. Ecer de mahkemenin uzun sürmesinden dolayı bir çok mağdurun adalete olan inancını yitirdiğini ve bu yüzden şikayetlerini geri çekmek zorunda kaldıklarını söyleyerek, dosyanın adaletli yürütülmesi için sanığın tutuklanmasını talep etti.

Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonu’ndan Serkan Karakaş ise daha önce ifade veren mağdurların ifadelerinin şimdiki ifadelerle uyuştuğunu belirterek, sanığın tutuklanmasını istedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da sanığın tutuklanmamasının devlete olan güveni sarstığını söyleyerek, tutuklanmasını talep etti.

Sanık Burak Ercan da mağdurların baskı altında ifade verdiğini iddia ederek, beraatini istedi. Yapılan savunmalar ardından mahkeme heyeti duruşmaya 5 dakika ara verdi.

3 Ekime’e ertelendi

Verilen ara ardından tutuklama talebinin reddine, mağdurların duruşmada bağışık tutulmasına, adli kontrol tedbirinin devam etmesine ve dosyada ismi geçen Ramazan Yıldız’ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verilerek, duruşma 3 Ekim’e ertelendi.

Kaynak: MA

#Tutuksuz #yargılanan #tacizci #müdürün #duruşması #ertelendi

EN SON EKLENENLER