Amed’de Rojava’ya saldırılar protesto edildi

Yeşil Sol Parti Amed İl Örgütü, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne yönelik saldırılarını yaptıkları açıklama ile protesto etti

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Rojava’nın Qamişlo kentinde Türkiye’nin hava saldırısı sonucu yaşamını yitiren Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve aracın şoförü Firat Tûma’nın katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. Şex Said Meydanı’nda yapılan açıklamaya Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) üyelerinin yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü ve Yeşil Sol Parti milletvekili Cengiz Çiçek, milletvekilleri Mehmet Kamaç ve Sinan Çiftyürek de destek verdi.

Açıklama öncesi ablukaya alınan meydanda HDP’lilere açıklama izni verilmedi. Yeşil Sol Parti il eşbaşkanları yasaklama gerekçesinin sunulmadığını söyleyerek, duruma tepki gösdterdi. Yurttaşların ablukaya alınmasının ardından 3 milletvekili basına açıklamada bulundu.

‘Saldırılar çözüm değil’

Abluka altındaki açıklamada konuşan Sinan Çiftyürek, Rojava’daki katliamı şiddetle kınadıklarını söyledi. Çiftyürek, “Bugüne kadar sınırtesi operasyonda yapılan saldırı, işgal, katliamlar Kürt meselesinin çözümüne katkı sunmaz. Çözüm ne saldırı, ne işgal ne İHA ne SİHA’daır. Halkımızın, ailelerin başı sağ olsun. Yaşamını yitirenlere rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır emniyetinin keyfi engellemesini de kınayan Çiftyürek, “Bu yasadışı eylem değildir. Rojava’da gerçekleşen katliamı kınıyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından abluka dağıldı.

AMED

#Amedde #Rojavaya #saldırılar #protesto #edildi

EN SON EKLENENLER