Abdal Musa Kültür ve Tanıtma Derneği’nde muhabbet cemi gerçekleştirildi
Cem erkanına Abdal Musa Kültür ve Tanıtma Derneği Eşit Başkanı Gülçin Akça, yol yürütücüsü Zakir Süleyman Demir, Kızıldeli Sultan Ocağı evlatlarından yol hizmetkârı Mustafa Sazcı, Zakir Kader Bahadır, Ali Aksoy ve Özde Canlar Semah topluluğu katıldı.
Yürütülen muhabbet ceminde Abdal Musa Kültür ve Tanıtma Derneği Eşit Başkanı Abdal Musa Kültür ve Tanıtma Derneği Eşit Başkanı Yol yürütücüsü Süleyman Demir, yaptığı konuşmada “Yolun bir güzelliği var, yolun ikrarı, yolun görgüsü, yolun sorgusu yolun bir dar hizmeti var bizlerin birbirimizle rızalığı var hepsini aşama aşama yapıyoruz” diye belirtti.
“SAZIMIZLA MUHABBETİMİZLE YOLUMUZA HİZMET EDİYORUZ”
Süleyman Demir ceme gelmenin yola girme manasında olduğunu ifade ederek, “İkrar verip yola girdikten sonra kişinin Aleviliği yola olan ikrarı, görgüleri başlar sonra müsahip olabiliyorsa olur bu süreç Hakk’a yürüyene kadar gider. Hangi ocağa hangi mürşide bağlıysa o ocak kapısında görülerek görgüsü sorgusu yapılarak bir nevi 72 millete bir nazarda bakarak hiç kimsenin inancını ötekileştirmeden saygı duyarak Rıza şehri yaratmak komin bir yaşam biçimi ile paylaşımcılığı bunların alt temellerini açılarak cem muhabbetlerinde kendi kendimizi pişirerek gönülleri birleyerek gönlümüzü hoş ederek sazımızla sözümüzle muhabbetimizle yolumuza kültürümüze hizmet ederek bu yolun taşıyıcısı olmaya çalışıyoruz” dedi.
“BAĞNAZLIĞA KARŞI DİRENEN BİR KESİM VAR”
Abdal Musa Kültür ve Tanıtma Derneği Eşit Başkanı Gülçin Akça ise yaptığı konuşmasında, “Bu kadar bağnaz bu kadar yobaz bu kadar gerici karşı duruşa rağmen hala buna karşı direnen bir kesim var. Ben kadın hakları dersi alıyorum. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını nasıl aldıklarını o dönemde verilen bir mücadele var onları öğrendik. O dönemde de kadınlar hep darp edilmişler gözaltına alınmışlar. Parti kurmuşlar partileri kapatılmış, dernek kurmuşlar dernekleri kapatılmış Cumhuriyetin ilanından sonra kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmış” dedi.
Uygarlığın beşiği olarak kabul edilen İsviçre’de dahi kadının seçme ve seçilme hakkının 1971 yılında alındığına dikkat çeken Akça, “İngiltere’de Amerika’da müthiş bir kadının mücadelesi vererek kadınlar o kadar büyük işkence görmüşler öldürülmüşler hapse atılmış açlık grevine girerek müthiş bir mücadele vermişler. Çok büyük bir kırım olmuş. Elbette bu topraklarda kadınlar darp edilmiş gözaltına alınmışlar. Cumhuriyet’te her şey dört dörtlük değil dört dörtlük yaşamıyoruz ama yine de bu coğrafyada bir mücadele var” diyerek sözlerini tamamladı.