Adalet Nöbeti’nden Gezi gençliğine çağrı: Yaşanabilir Türkiye için Maçka’ya

 Maçka’daki Adalet Nöbeti’nde yerini alan gençler, “Geleceğimizden çalınmış adaleti geri almak için geldik” dedi. Gençler, “Yaşanabilir bir Türkiye için” sözleriyle Gezi gençliğini nöbete davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü’ne destek olmak için Beşiktaş’taki Maçka Demokrasi Parkı’nda başlatılan Adalet Nöbeti, 8’inci gününde devam ediyor. Her kesimden insanın “Adalet” talebi ile katıldığı nöbette gençler de gelecekleri için yerini aldı.

Gençler olarak Türkiye’nin geleceğinden kaygı duyduklarını dile getiren Gizem Başaran, “Başkanlık sisteminin getirilmeye çalışıldığı bu dönemde durum böyle ise, başkanlık olduğu zaman ülke daha da tehlikeli bir hal alacaktır. Bu durum en çok gençlere zarar verecektir. Bu ülkede yaşıyoruz, eğitim görüyoruz, iş bakıyoruz. Yaşanan koşullar bizim eğitim seviyemizden, yaşam koşullarımıza ve iş hayatımıza kadar etki ediyor. Ne yazık ki başkalarının çizdiği sınırlarla belirlenen, özgür olmayan bir ülkede yaşıyoruz” dedi. Başaran, herkes için özgürlük ve gerçek adalet gelene kadar adalet arayışlarının devam edeceğini söyledi.

GEZİ GENÇLİĞİNE ÇAĞRI

Daha yaşanılır bir ülke için mücadele ettiklerini vurgulayan Başaran, “Biz, gençlerin kendi fikirlerini söylediği, kendi hayat görüşü ile yaşayacağı bir ülke olması gerektiğini dile getiriyoruz. Bu yüzden aslında adalet ve özgürlük istiyoruz. Bizim istediğimiz özgürlük daha yaşanabilinir bir Türkiye özgürlüğü” dedi. Gençlerin Türkiye’nin geleceğinde belirleyici rol oynadığını vurgulayan Başaran, “Gençler bir ışık tutmazsa ülkenin hiçbir yerine ışık gelmez. Yaşanabilir bir Türkiye için özellikle Gezi gençliğini buraya bekliyoruz” dedi.

‘ADALET ARAYIŞI HER YERDE OLACAK’

Adalet Nöbeti’nde her kesimden gencin yer aldığını dile getiren Mustafa Eroğlu ise, sadece öğrenciler için değil, çalışan ve işsiz kalan gençler olarak da nöbette olduklarını söyledi. Türkiye geleceğinin giderek karanlığa sürüklendiğine dikkat çeken Eroğlu, “Ülkede ciddi anlamda bir eğitim ve işsizlik sorunu var ve bunun yanında kıdem tazminatının verilmemesi gibi bir sorun gündemde. Ben yeni mezun olan bir öğrenciyim. İşçi olarak ne zaman emekli olacağımı ya da emekli olup olamayacağımı bilmiyorum. Bu yaşananlar büyük bir adaletsizlik” dedi.

‘HERKES EŞİT OLANA KADAR ADALET’

AKP’nin iş olanaklarında bile ayrımcı bir politika sergilediğini söyleyen Eroğlu, “Memur olmak isteyen arkadaşlarımız memur olamıyor, çünkü toplumun belli bir kesimine mensup olması gerekmekte. Bunların yaşanmaması için adalet istiyoruz. Üniversitelerde özgür bireylerin yetişmesi için, bilimsel eğitim almak için, geleceğimiz için adalet istiyoruz” diye konuştu. Eroğlu, “Herkes eşit olana kadar adalet talebimiz devam edecek. Adalet talebi bugün burada başladı; ama gerektiğinde evimizde, kapımızın önünde ya da okulumuzda bu arayış devam edecek. Ta ki Türkiye’de herkes eşit koşullara ulaşana dek” dedi.

‘ÇEMBER DARALIYOR’

“Adalet” talebinin sadece bir parti meselesi olmaktan çıktığının altını çizen Eren Atmaca, gençlerin kendi gelecekleri için özellikle bu nöbette yer alması gerektiğinin altını çizdi. Atmaca, “Geleceğimizin daha adaletli, hukuk düzeninin olduğu yaşanılabilinir bir Türkiye istiyoruz. KHK’ler ile birlikte birçok akademisyen işinden edildi ve üniversitelerin içi boşaltıldı. Birçok insan tutuklandı. Artık sıra bize gelmeden bir şeyler yapmalıyız, çember gittikçe daralıyor” diyerek tüm gençleri adalet nöbetine katılmaya çağırdı.

‘ADALETİMİZİ ALMAYANA KADAR GİTMEYECEĞİZ’

AKP’nin hükümete geldiğinden bu yana Türkiye’de adaletten bahsedilemediğine vurgu yapan Deniz Karslıoğlu ise, yaşananlar karşısında en çok gençlerin etkilendiğini ifade etti. Karslıoğlu, “Gençlerin adaletsizliği sınav sorularının çalınması ile başladı. Üniversite giriş sınavlarının, KPSS gibi sınavların sorularının çalınması ile gençlerin geleceği çalındı. İş mülakatlarında gençlerin mezheplerine, inanışlarına, hükümete olan yakınlıklarına göre işe alınıp alınmamaları sağlandı. Şuan Türkiye’de yaşayan yüzde 7.1 oranında işsiz var ve bu işsizlerin büyük bir kısmını gençler oluşturuyor. Biz gençler olarak geleceğimizden çalınmış adaleti geri almak için geldik. Adaletimizi almayana kadar da gitmeye niyetimiz yok” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER